Για το χάλκινο τα αγόρια στο Παγκόσμιο σχολικό

Gazzetta team
Για το χάλκινο τα αγόρια στο Παγκόσμιο σχολικό

bet365

Εξαιρετική πορεία έχουν και τα δύο ελληνικά σχολεία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Λυκείων, που είναι σε εξέλιξη από χτες στο Ελάτ του Ισραήλ.

Τόσο στο ομαδικό μαθητών με το ιδιωτικό ΓΕ.Λ. Παπαχαραλάμπειο, όσο και στο ομαδικό μαθητριών με το 2ο ΓΕ.Λ. Σαλαμίνας, η Ελλάδα μπήκε στα προημιτελικά καταλαμβάνοντας την 1η και τη 2η προνομιούχο θέση αντίστοιχα στους ομίλους. Στη συνέχεια τα αγόρια προχώρησαν στα ημιτελικά και αφού γνώρισαν την ήττα από τη Γερμανία αγωνίζονται αύριο για το χάλκινο μετάλλιο. Τα κορίτσια ηττήθηκαν στην 8άδα από το Βέλγιο και συνεχίζουν για τις θέσεις 5-8.

Στο ομαδικό μαθητών η Ελλάδα πρώτευσε αήττητη στο 3ο γκρουπ, μάλιστα ξεχώρισε η νίκη της εναντίον της Γαλλίας. Κατέβαλλε την Ιρλανδία με 7-0 στην πρεμιέρα, τη Γαλλία με 4-3 (από 2 νίκες Σγουρόπουλος και Δαμιανής) και το Ισραήλ 2 με 5-2. Προκρίθηκε επιβλητικά στον προημιτελικό γύρο κι εκεί ξεπέρασε και το εμπόδιο της Πολωνίας με 4-1 (σ.σ. αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής μετά τους ομίλους). Το απόγευμα έδωσε τον ημιτελικό με τη Γερμανία και κάμφθηκε με 4-

1. Το θετικό αποτέλεσμα σημείωσε ο Δαμιανής. Η Ελλάδα τελειώνει τα παιχνίδια της αύριο το μεσημέρι και στον «μικρό» τελικό θα τεθεί αντιμέτωπη με το Βέλγιο. Την ομάδα από το ιδιωτικό ΓΕ.Λ. Παπαχαραλάμπειο αποτελούν οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, Αντώνης Σέιμαν, ενώ υπεύθυνος προπονητής είναι ο Χρήστος Λάμης.

Στο ομαδικό μαθητριών η Ελλάδα κατέκτησε αρχικά τη 2η προνομιούχο θέση στο 3ο γκρουπ. Έχασε 7-0 από την Ταϊπέι, αλλά έκαμψε την Αγγλία με 4-3, την Αρμενία με 4-3 και το Ισραήλ 2 με 5-2 για να φτάσει δύσκολα στην πρόκριση. Μπήκε στην 8άδα κι εκεί ηττήθηκε 4-0 από το Βέλγιο.

Συνεχίζει τους αγώνες της αύριο Τρίτη και θα παίξει για τις θέσεις 5-8. Την ομάδα του 2ου ΓΕ.Λ. Σαλαμίνας συγκροτούν οι: Ελένη Σοφρά, Παναγιώτα Ανδριανού, Χριστίνα Βάιλα και Ορσία Ραπατζίκου. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι η Μαρία Ηλιάκη.
Θυμίζουμε ότι και τα 8 παιδιά θα μετάσχουν επίσης στο απλό, όπως και στους φιλικούς αγώνες ατομικών αγωνισμάτων.

Το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 7 του μήνα. Η ενημέρωση για τα δρώμενα στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες δεν έρχεται εύκολα από το Ισραήλ, καθώς απουσιάζει η έγκαιρη ανάρτηση αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, ενώ δεν υπάρχει και καλή υποδομή ίντερνετ στο γυμναστήριο. Στην παροχή των βασικών πληροφοριών βοηθά βασικά η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και αρχηγός αποστολής Κατερίνα Σπανού.

* Η τελική ειδική βαθμολογία για τα ανοιχτά αναπτυξιακά πρωταθλήματα 2015-2016 αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) κι εκεί δημοσιεύονται όλα τα ονόματα των αθλητών με δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό της Κοζάνης. Επίσης, στο σάιτ αναρτήθηκαν η προκήρυξη του τελικού των αναπτυξιακών τουρνουά, όπως και το πρόγραμμα των μπαράζ Α1-Α2 και Β΄εθνικής κατηγορίας μαζί με αγώνες διαβάθμισης για τα τοπικά πρωταθλήματα της Αττικής.

 

Τελευταία Νέα