Με τέσσερις στους τελικούς τη 2η μέρα του Σουηδικού Όπεν

Με τέσσερις στους τελικούς τη 2η μέρα του Σουηδικού Όπεν

Με τέσσερις στους τελικούς τη 2η μέρα του Σουηδικού Όπεν

Τέσσερις προκρίσεις στους τελικούς των αγωνισμάτων τους και δύο προκρίσεις στους τελικούς Β περιελάμβαναν για τους Έλληνες πρωταθλητές τα πρωϊνά προκριματικά της δεύτερης ημέρας του σουηδικού πρωταθλήματος κατηγορίας ΟΠΕΝ.

Αρχικά ο Ανδρέας Βαζαίος πήρε την πρόκριση στα 200μ ελεύθερο των με χρόνο 1:51.88, που αποτελεί την 7η καλύτερη επίδοση των προκριματικών. Τον καλύτερο χρόνο στο συγκεκριμένο αγώνισμα πέτυχε ο Άλεξ Ντι Γκιόργκο με χρόνο 1:49.93. Στα 50μ ύπτιο των ανδρών δύο έλληνες αθλητές προκρίθηκαν στον τελικό κάνοντας μάλιστα την τρίτη και την τέταρτη καλύτερη επίδοση. Πρόκειται για τους Απόστολο Χρήστου (25.86) και Ανδρέα Βαζαίο (26.07). Μάλιστα η επίδοση του δεύτερου βρίσκεται πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ που είναι 26.04. Τον καλύτερο χρόνο από όλες τις σειρές πέτυχε ο Τόμας Πολέβκα από την Πολωνία με 25.29.

Την τέταρτη πρόκριση σε τελικό πήρε η Κρίστελ Βουρνά στα 100μ πεταλούδα. Η αθλήτρια που βρίσκεται πολύ κοντά στο όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (έχει κάνει χρόνο 58.92, με όριο το 58.74) πέτυχε την τρίτη καλύτερη επίδοση των προκριματικών με χρόνο 59.67 και το απόγευμα θα έχει την ευκαιρία να συναγωνιστεί με την κορυφαία αθλήτρια του κόσμου Σάρα Σέστρεμ που πέτυχε τον καλύτερο χρόνο το πρωί με 57.75!

Τέλος οριακά δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στους τελικούς Α οι Στέφανος Δημητριάδης και Νόρα Δράκου στα 100μ πεταλούδα και στα 100μ ύπτιο αντίστοιχα και θα αγωνιστούν στους τελικούς Β των αγωνισμάτων τους. Ο αθλητής του Ολυμπιακού πέτυχε χρόνο 54.24 και κατετάγη 10ος, ενώ η Νόρα Δράκου πέτυχε χρόνο 1:02.82 και για μόλις 2 εκατοστά του δευτερολέπτου δε βρέθηκε στις 8 καλύτερες αθλήτριες των προκριματικών (9η).

Το απόγευμα συνεχίζονται οι αγώνες με τους τελικούς των αγωνισμάτων. Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη ημέρα των αγώνων ο Απόστολος Χρήστου κατάφερε να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 200μ ύπτιο με επίδοση 1:58.07.

Best of internet