«Προσβλητική και συκοφαντική η αθλητική ηγεσία»

«Προσβλητική και συκοφαντική η αθλητική ηγεσία»

«Προσβλητική και συκοφαντική η αθλητική ηγεσία»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό απάντησε με μακροσκελές δελτίο Τύπου στις κατηγορίες και τόνισε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Ο «πόλεμος» που έχει ανοίξει ανάμεσα στην Πολιτεία από τη μία και την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ταεκβοντό με αφορμή τα διπλώματα προπονητών είχε ένα ακόμα επεισόδιο, με την απάντηση της ETU. Αφού διευκρίνισε τι ισχύει με τα διπλώματα σε όλη την Ευρώπη, κάλεσε τον Υφυπουργό και τον ΓΓΑ να ανακαλέσουν, ενώ τόνισε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Αναλυτικά

«Η δυναμική του αθλήματος του ταεκβοντό που εκφράζεται με την συμμετοχή περισσοτέρων από 15 εκατομμύρια αθλητών στην Ευρώπη και με το έντονο ενδιαφέρον των κρατικών τηλεοπτικών καναλιών, μέλη της EBU που πρόσφατα ανανέωσε την συνεργασία της για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, οφείλεται αποκλειστικά σε αποφάσεις της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU).

Για την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος έχει αποτελέσει βασικό ρόλο ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU), με την πραγματοποίηση σεμιναρίων και σχολών σε ολόκληρη την Ευρώπη, στοχεύοντας στην εξέλιξη της κατάρτισης των τεχνικών του αθλήματος με την συμβολή διεθνών στελεχών και εκπαιδευτών. Τα πτυχία προπονητών ETU αναγνωρίζονται κανονικότατα και οι λαμβάνοντες αυτά ασκούν το επάγγελμα του προπονητή του αθλήματος σε ολόκληρη την Ευρώπη, εκτός από την Ελλάδα.

Μετά τις δηλώσεις των αρμοδίων, Υφυπουργού  Πολιτισμού και Αθλητισμού και Γενικού  Γραμματέα  Αθλητισμού όπως αυτές κοινοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, θεωρούμε καθήκον μας να δώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες στους εκπροσώπους της αθλητικής ηγεσίας που από τα λεγόμενα τους προκύπτει ότι αγνοούν τα κάτωθι:

1.Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντο (ETU) αποτελεί τον επίσημο φορέα-εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας  Ταεκβοντό ,WTF, στην Ευρώπη, αριθμώντας 50 κράτη μέλη, ένα εκ των οποίων είναι η ΕΛΟΤ( σας παραθέτουμε σχετικά  το σχετικό link   της WTF http://www.worldtaekwondofederation.net/ ).

2.Όλες οι ενέργειες, λειτουργίες και αποφάσεις της  ETU είναι αποτέλεσμα των καταστατικών της αρχών και των συμβουλίων της, πάντα σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Αθλητικό Δίκαιο και βρίσκουν αναγνώριση σε όλα τα κράτη μέλη της και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντο (ETU) δεν συμπίπτει,  φυσικά, με το μέλος της, την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ).

3.Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού της Ελλάδος έχει υπό την δικαιοδοσία της αποκλειστικά και μόνο τις ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες και επ' ουδενί τις ευρωπαϊκές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (ETU) ΔΕΝ επιχορηγείται από το ελληνικό κράτος, όπως επίσης από κανένα άλλο κράτος της Ευρώπης, από το σύνολο των 50 κρατών που απαριθμεί τα μέλη της.

4.Όσον αφορά την αναφορά «αστικά σωματεία όπως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ταε Κβον Ντο», η αθλητική ηγεσία της Ελλάδας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η νομική μορφή μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρεται στο καταστατικό της και όχι στην εταιρική μορφή της έδρας λειτουργίας της.

5. O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU), (εν προκειμένω ο κ. Αθανάσιος Πραγαλός) δεν υπάγεται σε οποιοσδήποτε έλεγχο της ελληνικής αθλητικής ηγεσίας.

6. Αναφορικά με τα διπλώματα προπονητών, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό είναι εν αναμονή της επίσημης αναφοράς της ΕΛΟΤ προς αυτήν για τα όσα εξελίσσονται
Πέραν των ανωτέρω διευκρινήσεων θα θέλαμε να προσθέσουμε τα κάτωθι:

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ Κ.Κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΟΤΙ Η Επιτροπή Ισοτιμιών ΓΓΑ, με το  ΔΥ/15-5-2014 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ σε ενδιαφερόμενο προπονητή την ΙΣΟΤΙΜΙΑ του διπλώματος προπονητή TAEKWONDO WTF  της Σχολής Προπονητών TAEKWONDO WTF   που διεξήχθη στην Ολλανδία από 8/8/2010 -28/8/2010 με διοργανωτή εμάς (ETU ) και στην οποία συμμετείχε, εν συνεχεία με το από 25-6-2014 ΑΠ 19086 έγγραφο της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ, με υπογραφή της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης κας ΑΞΑΡΛΗ γνωστοποίησε  στον ενδιαφερόμενο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που έπρεπε να αποστείλει μεταξύ των οποίων και παράβολο 147 € που ο προπονητής έχει καταβάλλει.

ΕΠΙΣΗΣ, ΕΞ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Τα ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕTU λχ στην Χαλκιδική από 10/1-30/1/2011  (ΔΥ/15-5-2014 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ) δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό νομολογία υπέρ της νομιμότητας και της ισοτιμίας αυτών των Σχολών και στο εσωτερικό.

Είναι προφανές πως η αθλητική ηγεσία δεν εμφανίζεται να γνωρίζει την χορήγηση τέτοιων ισοτιμιών των διπλωμάτων σε απόφοιτους σχολών προπονητών ομοσπονδιών εξωτερικού και άλλων αθλημάτων.

Πέραν της απόλυτης νομιμότητας της ιδρύσεως και λειτουργίας τέτοιων σχολών  προπονητών από την ETU, σύμφωνα με το καταστατικό της, το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι η σοβαρότητα και αξιοπιστία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ ΓΓΑ  που αλλάζοντας τα μέλη της εμφανίζεται ν’ ανακαλεί ή τουλάχιστον να αμφισβητεί τις ίδιες της τις αποφάσεις. (ως γνωστόν η λειτουργία της Επιτροπής  πρέπει να παραμένει ενιαία ανεξαρτήτως αλλαγής προσώπων)

Εάν οι αρμόδιοι αθλητικοί φορείς επιθυμούν την συνδρομή της Δικαιοσύνης είμαστε στη διάθεση της και απολύτως συνεργάσιμοι για κάθε θέμα που αφορά τις σχολές προπονητών ETU.

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ Μας , ΗΤΟΙ 

ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΑ ΕΞΗΣ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-3)……………….. ΕΡΩΤ: Για το ενδεχόμενο αποκλεισμού των Ελλήνων αθλητών του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ από τις διεθνείς διοργανώσεις με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του αθλήματος: ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα απαντήσει αναλυτικά ο κ. Συναδινός (σ.σ. ακολουθεί Δελτίο Τύπου). Εγώ θα πω τα εξής: Πρώτον, όλοι θα πρέπει να μάθουν ότι στην Ελλάδα τηρούνται οι Νόμοι. Δεύτερον, παραμάγαζα από τα οποία υπάρχει οικονομικό όφελος, το οποίο δεν δικαιολογείται με βάση αυτό που παρέχουν, αποτελούν προσβολή της νομιμότητας. Επομένως ας γνωρίζουν όλες οι Διεθνείς ομοσπονδίες ότι σε τέτοια ζητήματα, εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε νερό στο κρασί μας. Όποιοι νομίζουν ότι δια της τεθλασμένης, δηλαδή δια του εξωτερικού, θα πιέσουν την ελληνική Κυβέρνηση, τους λέω ότι θα έπρεπε να είχαν πάρει άλλα μαθήματα από την μέχρι στιγμής πολιτεία μας.

ΣΕ Ο,ΤΙ ΔΕ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ Γ.Γ. (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-3)………………..
Επί δεκαετίες η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, επιχορηγούμενων από το κράτος, αθλητικών στελεχών και φορέων, είχε σαν αποτέλεσμα την εδραίωση της αντίληψης ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί χωρίς κόστος να παρακάμπτει την συντεταγμένη Πολιτεία και τους Νόμους που τη διέπουν, απολαμβάνοντας καθεστώς ανεξέλεγκτης ασυδοσίας και ασυλίας. Ανάμεσα σε αυτούς και αστικά σωματεία όπως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ταε Κβον Ντο, η οποία διοργάνωσε το 2011 στην Χαλκιδική «σχολή» προπονητών, χωρίς καμία άδεια και χωρίς καμία έγκριση από τις αρμόδιες αρχές και μάλιστα έναντι αντιτίμου χιλιάδων ευρώ που υποχρεώθηκαν να πληρώσουν οι 144 συμμετέχοντες, μοιράζοντας πτυχία χωρίς κανένα αντίκρισμα. 

Έκτοτε, γίνεται συστηματική προσπάθεια αναγνώρισης των εν λόγω δήθεν πτυχίων  ως ισοτίμων των πτυχίων των ΤΕΦΑΑ και σχολών προπονητών της Γ.Γ.Α.  Η προηγούμενη αθλητική ηγεσία ορθώς δεν είχε αναγνωρίσει τα «πτυχία», αλλά για την οριστική λύση είχε παραπέμψει το θέμα στο μέλλον.  Σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα, πάλι με πρόσχημα τον αποκλεισμό των αθλητών από αγώνες επιχειρείται νέος εκβιασμός………………. Ως εκ τούτου ας αντιληφθούν  οι πάντες ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων, ούτε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο κύριος Πραγαλός, ούτε το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο, από το οποίο η  ΓΓΑ αναμένει τις απαραίτητες ενέργειες για την τήρηση της έννομης λειτουργίας του αθλήματος…………..

Στην ηγεσία  δεν συγχωρείται η πλήρης, όπως αποδεικνύεται, άγνοιά της, ενώ  αποκαλύπτονται  θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα και παράνομες αποφάσεις της ίδιας επιτροπής ισοτιμιών ΓΓΑ που εν έτη  2014 αποφάσισε την ισοτιμία των πτυχίων προπονητών ETU και το 2016 δεν αποφάσισε καν την ανάκληση των αποφάσεων της αλλά την μη χορήγηση τους με νέα αυτοτελή απόφαση της.

Επειδή, ως εκπρόσωποι της ETU, δεχόμαστε άδικα σοβαρότατη επίθεση σε βάρος των αρχών μας και της λειτουργίας μας από την αθλητική ηγεσία, δηλώνουμε πως δεν επιτρέπουμε την βαριά προσβολή και κατασυκοφάντηση της ETU και του Προέδρου της από την αθλητική ηγεσία και ζητούμε την άμεση ανάκληση των βαρύτατων και συκοφαντικών χαρακτηρισμών σε βάρος της ΕΤU και του Προέδρου της Αθανάσιου Πραγαλού, επιφυλασσόμενοι ρητά κάθε νόμιμου δικαιώματός μας».

Best of internet