Στους Παραολυμπιακούς οι Σουλάνης και Μόρφη-Μέτζου

Gazzetta team
Στους Παραολυμπιακούς οι Σουλάνης και Μόρφη-Μέτζου

bet365

Με δύο επιπλέον προκρίσεις του μπότσια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, την κατάκτηση της πρώτης θέσης από την ελληνική ομάδα τένις με αμαξίδιο στην προκριματική φάση (ευρωπαϊκή ζώνη) του παγκοσμίου κυπέλλου αλλά και τα δύο χρυσά μετάλλια του Μανώλη Στεφανουδάκη στο Γκραν Πρι της Τυνησίας, κύλησε το Σαββατοκύριακο για τον αθλητισμό των ΑμεΑ.

Τέταρτος ο Σουλάνης και προκρίσεις επί δύο για την Ελλάδα

Ο Παναγιώτης Σουλάνης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπότσια ατομικών αγωνισμάτων που φιλοξενήθηκε στο Πεκίνο. Ο Έλληνας πρωταθλητής, με εντυπωσιακές εμφανίσεις στο μεγαλύτερο μέρος της διοργάνωσης, κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία BC1 και εξασφάλισε την παρουσία του στους Αγώνες του Ρίο.
«Κατάφερε να καλύψει διαφορά 20 πόντων από τους αθλητές που διεκδικούσαν την πρόκριση. Είναι μια μοναδική επιτυχία για έναν Σουλάνη αλλά και για το ελληνικό μπότσια», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Τζήμας. Ο Σουλάνης στον
Τα ευχάριστα νέα όμως για το ελληνικό μπότσια δεν σταμάτησαν μόνο στον Σουλάνη. Η Χρυσή Μόρφη Μέτζου, αν και δεν κατάφερε να περάσει από τον προκριματικό όμιλο στην κατηγορία BC4, εξασφάλισε την παρουσία της στο Παραολυμπιακό τουρνουά μπότσια, ανεβάζοντας στους πέντε τον αριθμό των αθλητών/αθλητριών που θα βρεθούν στο Ρίο.
«Είναι η πρώτη Ελληνίδα στο μπότσια, που εξασφαλίζει πρόκριση σε ατομικό αγώνισμα γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους», συμπλήρωσε ο Γιώργος Τζήμας.
Να θυμίσουμε ότι την πρόκριση έχουν πάρει εδώ και καιρό τα ζευγάρια BC3 αποτελούμενα από τους «χρυσούς» Παραολυμπιονίκες Γρηγόρη Πολυχρονίδη και Νίκο Πανανό. Μαζί τους θα βρίσκεται και η Άννα Ντέντα.

Πρωτιά για τις ελληνικές ρακέτες στην Τουρκία
Για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η ελληνική ομάδα τένις με αμαξίδιο, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στο προκριματικό τουρνουά (ευρωπαϊκή ζώνη) του παγκοσμίου Κυπέλλου που φιλοξενήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας. Η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Γιώργο Λαζαρίδη και Στέφανο Διαμάντη, σημείωσε πέντε νίκες (Ουγγαρία, Πορτογαλία, Λετονία, Ιταλία, Ισραήλ) και πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο προκριματικό τουρνουά που ισοδυναμεί και με πρόκριση για την τελική φάση που θα γίνει τέλη Μαΐου στο Τόκιο.
«Καταφέραμε να παραμείνουμε στην κορυφή χάρη στην εξαιρετική αγωνιστική μας παρουσία, στο εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα, την άψογη συνεργασία και την ελληνική ψυχή», είπε ο Γιώργος Λαζαρίδης.
Στα ημιτελικά, η ομάδα του Γιώργου Κόντου, νίκησε 2-1 την Ιταλία, ενώ στον τελικό έκαμψε με το ίδιο σκορ και την αντίσταση του Ισραήλ, σε μια επανάληψη της αναμέτρησης του 2013.

Δύο χρυσά ο Στεφανουδάκης στην Τυνησία
Μετά τις επιτυχίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατάφερε να χαρίσει στον ελληνικό στίβο δύο ακόμη πρωτιές. Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τόσο στον ακοντισμό όσο και στην σφαίρα του Γκραν Πρι που φιλοξενήθηκε στην Τυνησία.
Στο ακόντιο, ο Μεσσαρίτης πρωταθλητής είχε καλύτερη βολή στα 28 μέτρα 60 εκατοστά, ενώ στη σφαίρα, είχε καλύτερη επίδοση 8 μέτρα 19 εκατοστά.
Να θυμίσουμε ότι ο Στεφανουδάκης, σε δύο μίτινγκ που έγιναν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέκτησε τρία χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Έλληνα πρωταθλητή, το Γκραν Πρι του Γκροσέτο που θα διεξαχθεί στις 6 Απριλίου.

 

Τελευταία Νέα