Φίλιου: «Απόλυτα έτοιμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Gazzetta team
Φίλιου: «Απόλυτα έτοιμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

bet365

Αναμενόμενες ατέλειες, αλλά και στοιχεία που δημιουργούν αισιοδοξία περιλάμβανε για τη Βαρβάρα Φίλιου η πρώτη της επίσημη εμφάνιση μέσα στο 2016, που έγινε στο διεθνές γκραν πρι ρυθμικής γυμναστικής του Τιέ (26-27 Μαρτίου).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που έχει ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί στην ιδανική κατάσταση στη γαλλική πόλη, αφού το προηγούμενο διάστημα είχε χάσει αρκετές προπονήσεις λόγω τενοντίτιδας.

Έτσι συγκέντρωσε 67,950 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό (στεφάνι: 14η με 16,933 β., μπάλα: 9η με 17,500 β., κορύνες: 20ή με 16,467 β., κορδέλα: 14η με 17,050 β.), τερματίζοντας 17η στο σύνολο, αλλά στην πραγματικότητα λογίζεται ως 15η, αφού στη διοργάνωση συμμετείχαν δύο επιπλέον Ρωσίδες αθλήτριες.


Η Φίλιου έχασε οριακά το εισιτήριο για τον τελικό της μπάλας, αφού τερμάτισε 9η στον προκριματικό, χάνοντας την είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα για 0,200 β..

Το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό κατέκτησε η Ρωσίδα Ρίτα Μάμουν (75,066 β.), αφήνοντας 2η την συμπατριώτισσά της Αλεξάντρα Σολντάτοβα (74,867 β.) και 3η την Ουκρανή Γκάνα Ριζατντίνοβα (72,533 β.).

«Ο πρώτος αγώνας προετοιμασίας πάντα φέρνει λάθη, τα οποία όμως ήταν λάθη απροσεξίας μπορούν να διορθωθούν στον επόμενο. Λόγω του προβλήματος που είχα με την τενοντίτιδα, έχασα κάποιες προπονήσεις και αυτό μέτρησε. Το θετικό είναι πως όλοι οι κριτές είδαν ότι είμαι καλά, αν και απροπόνητη», τόνισε η Βαρβάρα Φίλιου, η οποία έχει προγραμματισμένους αγώνες και για τα τρία επόμενα Σαββατοκύριακα, αφού θα λάβει μέρος κατά σειρά στο παγκόσμιο κύπελλο του Πέζαρο στην Ιταλία (1-3 Απριλίου), σε ένα διεθνές τουρνουά στο Οχάιο των ΗΠΑ (8-10 Απριλίου) και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη (15-17 Απριλίου).


«Ο στόχος μου είναι να παρουσιαστώ απόλυτα έτοιμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όσο πλησιάζουμε στο Ρίο, θα εκτελώ τα προγράμματά μου πιο σταθερά και πιο σωστά. Για να γίνει αυτό, πρέπει να έχω το χρόνο να προπονηθώ εντατικά, πράγμα που προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω, λόγω των συνεχών αγώνων. Από τα μέσα Απριλίου και μετά, θα έχω ένα μήνα χωρίς αγώνες, για να ρίξω όλο το βάρος στην προπόνηση. Θέλω να ευχαριστήσω την προπονήτριά μου, κυρία Λαρίσα Γκριγκορίεβνα Σιντόροβα, καθώς και τον χορηγό μου, κ. Δημήτρη Γκέρτσο, για τη βοήθεια που μου δίνουν στην προσπάθειά μου», συμπλήρωσε η 21χρονη πρωταθλήτρια.

Από την πλευρά της, η Ρωσίδα προπονήτριά της, Λαρίσα Γκριγκορίεβνα Σιντόροβα, δήλωσε: «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε στο Τιέ, λόγω του ότι υπήρξαν προβλήματα το προηγούμενο διάστημα. Έγιναν κάποια λάθη, αλλά δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί για τους επόμενους αγώνες, στους οποίους είναι βέβαιο ότι η Βαρβάρα θα παρουσιαστεί καλύτερη».

 

Τελευταία Νέα