Με ανεβασμένη ψυχολογία στο Προολυμπιακό του Ρίο

Gazzetta team
Με ανεβασμένη ψυχολογία στο Προολυμπιακό του Ρίο

bet365

Με μεγαλύτερη ώθηση και αυτοπεποίθηση, χάρη στην βελτιωμένη εικόνα τους αλλά και στο χειροκρότημα του κοινού της Θεσσαλονίκης, θα πάνε στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά ρυθμικής του Ρίο ντε Τζανέιρο τα κορίτσια του ελληνικού ανσάμπλ, που άφησαν θετικές εντυπώσεις στον αγώνα επίδειξης που έδωσαν το απόγευμα της Πέμπτης (24/03), στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» της Μίκρας.

Μπροστά σε περισσότερους από 200 φίλους της ρυθμικής γυμναστικής, η ελληνική ομάδα (Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ζωή Κοντογιάννη, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου) παρουσίασε τα προγράμματά της στις 5 κορδέλες και στις 6 κορύνες / 2 στεφάνια και έδειξε νέα σημεία βελτίωσης συγκριτικά με τις προηγούμενες εμφανίσεις της, αν και δεν ανακοινώθηκαν βαθμολογίες.

Η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ ολοκληρώνει αύριο (Παρασκευή 25/03) την τετραήμερη προετοιμασία της στη Θεσσαλονίκη και την ερχόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο κύπελλο του Πέζαρο (1-3 Απριλίου), που θα είναι ο τελευταίος επίσημος αγώνας της πριν από το προ-Ολυμπιακό τουρνουά (21-22 Απριλίου), εκεί όπου έξι χώρες (Ελλάδα, Ουζμπεκιστάν, Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία, Κορέα) θα παλέψουν για τρία Ολυμπιακά εισιτήρια.

«Τα πήγαμε καλύτερα από τις προηγούμενες φορές, από ό,τι μας είπαν και οι κριτές. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε τη δουλειά και την καθημερινή προσπάθεια. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, αλλά αυτό το διάστημα που έχουμε μέχρι το προ-Ολυμπιακό, πρέπει να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο», είπε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιρίνα Ιλίεβα και πρόσθεσε:
«Θα πάμε στο Ρίο για να δώσουμε μάχη και για να την κερδίσουμε. Το πιο σημαντικό είναι να εκτελέσουν τα κορίτσια τα προγράμματά τους σωστά και ήρεμα. Αν το καταφέρουμε αυτό, πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Από την πλευρά τους, οι Ελληνίδες αθλήτριες δήλωσαν:
Σταυρούλα Σαμαρά: «Η παρουσίαση που κάναμε στις κορύνες / στεφάνια ήταν πολύ καλή. Τώρα μας περιμένει το παγκόσμιο κύπελλο του Πέζαρο, όπου θα κυνηγήσουμε μια υψηλή βαθμολογία. Θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ, αφού εκεί θα είναι όλες οι ισχυρές χώρες που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες».


Ελένη Δόικα: «Ήμασταν βελτιωμένες, εκτελέσαμε σωστά τα προγράμματά μας. Η προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη πήγε πολύ καλά και μας βοήθησε ώστε να δούμε πώς μπορούμε να προσαρμοστούμε γρήγορα σ’ ένα νέο περιβάλλον, όπως θα πρέπει να γίνει και στο Ρίο».
Ζωή Κοντογιάννη: «Τώρα επανέρχομαι από τον τραυματισμό μου και δεν έχω δουλέψει όσο καιρό θα ήθελα, αλλά με τη βοήθεια των υπόλοιπων κοριτσιών και των προπονητριών πιστεύω ότι θα μπορέσω να προσαρμοστώ. Στόχος και όνειρο όλων μας είναι η πρόκριση και θα πάμε στο Ρίο για να την πάρουμε».


Μιχαέλα Μεταλλίδου: «Είναι πολύ θετικό που ήρθαμε εδώ στη Θεσσαλονίκη και είχαμε την ευκαιρία να προπονηθούμε σ’ αυτό το ψηλοτάβανο γυμναστήριο. Ο κόσμος μας αγκάλιασε και τον ευχαριστούμε πολύ. Στο προ-Ολυμπιακό όλα ξεκινούν από το μηδέν, γι’ αυτό δεν θα πάμε ούτε ως φαβορί, ούτε ως αουτσάιντερ, αλλά για να αγωνιστούμε για το καλύτερο».
Ιωάννα Αναγνωστοπούλου: «Κάναμε μια καλή εμφάνιση, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψουμε. Και στα δύο προγράμματα, αλλά περισσότερο στις 5 κορδέλες. Ο χρόνος που απομένει είναι λίγος, αλλά θα τα δώσουμε όλα».

 

Τελευταία Νέα