Παναγόπουλος: « Ο ελληνικός στίβος διαθέτει δυναμική»

Gazzetta team
Παναγόπουλος: « Ο ελληνικός στίβος διαθέτει δυναμική»

bet365

Στην 25η θέση στον πίνακα μεταλλίων και στην 14η θέση του πίνακα βαθμολόγησης βρέθηκε η χώρα μας, χάρη στα δύο χάλκινα μετάλλια, αλλά και τα εξαιρετικά πλασαρίσματα συνολικά των μελών της εθνικής ομάδας.

Η χώρα μας βρέθηκε αρκετές θέσεις κάτω στον πίνακα των μεταλλίων σε σχέση με τη διοργάνωση του Σόποτ (14η), εκεί όπου είχε χρυσό μετάλλιο με τον Κώστα Φιλιππίδη, ωστόσο το σημαντικότερο για εκείνη είναι πως ήταν έξι θέσεις υψηλότερα στον πίνακα βαθμολόγησης κάτι που μαρτυρά την γενικότερη καλή εικόνα της στη διοργάνωση.

Την ικανοποίηση του για την εμφάνιση της ομάδα εξέφρασε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριες μας και τους προπονητές τους, που κατάφεραν να πετύχουν εξαιρετικά αποτελέσματα για τον ελληνικό στίβο. Παρά τις όποιες δυσκολίες θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια των αθλητών μας προκειμένου να συνεχιστεί η ανοδική αγωνιστική πορεία των τελευταίων ετών. Ο ελληνικός στίβος, οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες μας διαθέτουν τη δυναμική να παρουσιάσουν εξίσου καλά αποτελέσματα και στο μέλλον».

Η 16η στάση της διοργάνωσης χαρακτηρίστηκε από αρκετές καινοτομίας. Αναμφίβολα το περιορισμένο πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα στους διοργανωτές να γίνουν πιο ευρηματικοί και αποδοτικοί στο κομμάτι της παρουσίας των αγώνων, που αναμφίβολα ήταν πολύ καλύτερο σε σχέση με άλλες διοργανώσεις.

Τα φώτα, η μουσική, η διάθεση του κόσμου και των αθλητών μεταφέρθηκε και στις οθόνες του τηλεθεατή. Το χαμηλό επίπεδο σε ορισμένα αγωνίσματα - παρά το γεγονός ότι τα όρια ήταν υψηλά - είναι ένα θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους της IAAF. Τέλος ερωτηματικό, παραμένει το αν τελικά θα διατηρηθεί ο απευθείας τελικός στα άλματα και τη σφαιροβολία.

Το πετυχημένο Πόρτλαντ έδωσε τη σκυτάλη στο Μπέρμιγχαμ για τους αγώνες του 2018, σε μια πόλη που διοργάνωσε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού και το 2003.

Οι ΗΠΑ όπως ήταν λογικό βρέθηκαν στην πρώτη θέση του πίνακα των μεταλλίων με 23 μετάλλια, μπροστά από την Αιθιοπία (5) και την Γαλλία (4). Χαμηλά βρέθηκαν χώρες όπως η Γερμανία (14 με 3 μετάλλια) και η Μ. Βρετανία (16η με 3 μετάλλια).

Μετάλλια
ΗΠΑ 13-6-4
Αιθιοπία 2-2-1
Γαλλία 1-1-2
Τζαμάικα 1-1-2
Μπουρουντί 1-1-0
Τσεχία 1-1-0
Ολλανδία 1-1-0
Ν. Ζηλανδία 1-0-2

 

Τελευταία Νέα