Πέμπτη θέση και πανελλήνιο ρεκόρ Χαλκιδάκη-Μηλάκη στο σπριντ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματο

Gazzetta team
Πέμπτη θέση και πανελλήνιο ρεκόρ Χαλκιδάκη-Μηλάκη στο σπριντ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματο

bet365

«Άγγιξε» το μετάλλιο το γυναικείο tandem των Αδαμαντία Χαλκιαδάκη/Αργυρώ Μηλάκη στο σπριντ 200μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας των ΑμεΑ που φιλοξενήθηκε στο Μοντικιάρι της Ιταλίας.

Το ελληνικό δίδυμο κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό του αγωνίσματος και έδειξε πως δίκαια συμπεριλαμβάνεται στην ελίτ της παγκόσμιας ποδηλασίας. Εκτός της πέμπτης θέσης, το γυναικείο tandem σημείωσε επίδοση 11.796, βελτιώνοντας το δικό του εθνικό ρεκόρ με 12.089 από τις 29 Μαρτίου 2015 στην Ολλανδία. Οι Χαλκιαδάκη/Μηλάκη έμειναν εκτός ημιτελικών από την Ιαπωνία, ενώ στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6 επικράτησαν της Ιρλανδίας.

Όσον αφορά στο έτερο γυναικείο tandem, αυτό των Βούλα Καντζά/Βασιλική Βούτζαλη, κατέλαβε την 10η θέση με επίδοση 14.008.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, οι Θανάσης Μπαράκας/Κωνσταντίνος Τρουλινός, κατέλαβαν την 12η θέση με 11.038.

«Η σημερινή εμφάνιση των κοριτσιών ήταν εξαιρετική και σημείωσαν μια μεγάλη επίδοση. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις όλων των παιδιών. Οι Χαλκιδάκη/Μηλάκη απέδειξαν ότι ανήκουν στην παγκόσμια ελίτ. Οι άνδρες είναι σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι με σωστή προετοιμασία θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο. Το νέο ελληνικό γυναικείο tandem, πήρε σημαντικές εμπειρίες και γνωρίζει πλέον τι πρέπει να κάνει για να έχει συνεχή βελτίωση. Ήταν η πρώτη στάση του 2016 στον δρόμο για το Ρίο. Η ελληνική ποδηλασία των ΑμεΑ έχει πολλά να περιμένει στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον. Ευχαριστούμε πολύ την ομοσπονδία μας και του χορηγούς της, οι οποίοι στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών μας στο δρόμο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε στο επίσημο site της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ από την Ιταλία, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης.

 

Τελευταία Νέα