Δεύτερο χαστούκι για τους Ρώσους

Δεύτερο χαστούκι για τους Ρώσους

Μετά το θετικό δείγμα της Μαρίας Σαράποβα στο σκεύασμα meldonium, ένα ακόμα δυνατό ράπισμα δέχεται ο ρωσικός αθλητισμός. Θετική στην ίδια ουσία είναι και η κορυφαία κολυμβήτρια της χώρας, Γιούλιγια Εφίμοβα. 

Δεύτερο χαστούκι για τους Ρώσους

Μάλιστα, η 23χρονη κολυμβήτρια αντιμετωπίζει ποινή ισόβιου αποκλεισμού, καθώς είναι η δεύτερη φορά που συλλαμβάνεται θετική. 

Την πρώτη φορά είχε βρεθεί θετική σε εξωαγωνιστικό έλεγχο, στον οποίο είχε υποβληθεί τον 31 Οκτωβρίου του 2013. Η ουσία στην οποία τότε είχε βρεθεί θετική ήταν η 7-κετο-δεϋρδο-επιανδροστερόνη, ένα στεροειδές, το οποίο δεν μετατρέπεται απευθείας σε τεστοστερόνη ή οιστρογόνα. Επειδή από τις έρευνες δεν έχει προκύψει ότι έχει δράση διεγερτική ή  ότι ευθύνεται για την αύξηση του μυικού όγκου, η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν μόλις 16 μήνες. 

Ωστόσο, της αφαιρέθηκαν τέσσερα ρεκόρ Ευρώπης σε 25άρα πισίνα και 4 επίσης παγκόσμια  ρεκόρ. 

Όμως τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά για την πρωτοκλασάτη κολυμβήτρια, για την οποία η Ρωσική Ομοσπονδία Κολύμβησης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουμε λάβει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA), επιβεβαιώνεται η προσωρινή αποβολή της Εφίμοβα για πiθανή χρήση απαγορευμένων ουσιών».

Για το θέμα προγραμματίστηκε συνάντηση του προέδρου της ρωσικής κολυμβητικής ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Σαλνίκοφ με τον Υπουργό Αθλητισμού, Βιτάλι Μούτκο. 

Θυμίζουμε ότι η Εφίμοβα είναι η μία από τους περίπου 100 αθλητές που έχουν βρεθεί θετικοί στην ουσία meldonate και οι φήμες θέλουν κι άλλον διακεκριμένο κολυμβητή να είναι θετικός. 

Best of internet