Αναχωρεί για Κροατία η Εθνική

Gazzetta team
Αναχωρεί για Κροατία η Εθνική

bet365

Ολοκληρώθηκε στο Αμύνταιο η προετοιμασία της Εθνικής Νεανίδων, ενόψει της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η ομάδα θα βρεθεί το τριήμερο 18-20 Μαρτίου στην Κροατία, όπου θα πάρει μέρος στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νεανίδων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναχωρεί αύριο με προορισμό το Τζούρτζεβατς, όπου θα αντιμετωπίσει τις Κροατία, Νορβηγία και Ελβετία στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης με τις δύο πρώτες ομάδες να παίρνουν το εισιτήριο για την τελική φάση, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι.

Η Εθνική θα αναχωρήσει οδικώς τα ξημερώματα για τα Σκόπια και από εκεί αεροπορικώς για Ζάγκρεμπ, όπου αναμένεται να φτάσει στις 07:25. Στη συνέχεια με λεωφορείο θα μεταβεί και θα καταλύσει στην πόλη Τζούρτζεβατς που απέχει 100 χλμ από την πρωτεύουσα της Κροατίας.

Στην αποστολή μετέχουν -ως αρχηγός αποστολής- το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ και της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Γιάννης Στρατάκης, ο συντονιστής Εθνικών ομάδων Γυναικών Χρήστος Τζουβάρας, οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Μενέλαος Δανήλος, Αλέξανδρος Ταρινίδης, ο φυσιοθεραπευτής Παύλος Καλαβάζης, καθώς και οι αθλήτριες: Κεπεσίδου, Στουγιαννίδου, Ζυγούρα, Ζηνωνίδου, Αργυροπούλου, Σαραντάκου, Μανδά, Ράτσικα, Τσιτλακίδου, Τσαουσίδου, Παύλου, Μανιά, Γκάτσιου, Λαζαρίδου, Καλμουκίδου, Λιούρη.

«Χτίζουμε νέο τρόπο παιχνιδιού»
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μενέλαος Δανήλος επεσήμανε: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την 6η και την 12η ομάδα του προηγούμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που είναι η Νορβηγία και η Κροατία, αλλά και την Ελβετία, η οποία παραδοσιακά έχει αγωνιστική ταυτότητα σε αυτές τις ηλικίες. Στο Αμύνταιο έγινε μια πολύ καλή προετοιμασία. Κάναμε 12 προπονήσεις και δουλέψαμε πάνω στην τακτική και στον τρόπο παιχνιδιού μας. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας ευκαιρίες, να πιάσουμε τον ρυθμό που παίζεται το χάντμπολ στην Ευρώπη και να είμαστε ανταγωνιστικοί και στα τρία παιχνίδια, ανεξάρτητα από την δυναμική των αντιπάλων που είναι μεγαλύτερη από την δική μας. Στόχος μας είναι να χτίσουμε έναν τρόπο παιχνιδιού που θα αντιπροσωπεύει το ελληνικό γυναικείο χάντμπολ, εκμεταλλευόμενοι τα δυνατά μας σημεία και προσπαθώντας μέχρι το τέλος του αγώνα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Το πρόγραμμα του 1ου ομίλου

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016
18:00 Ελλάδα- Ελβετία
20:00 Νορβηγία- Κροατία

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016
18:00 Νορβηγία- Ελλάδα
20:00 Κροατία- Ελβετία

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016
11:00 Ελβετία- Νορβηγία
13:00 Κροατία- Ελλάδα

 

Τελευταία Νέα