Δράσεις Ολυμπιακής Παιδείας της ΕΘΝΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία

Δράσεις Ολυμπιακής Παιδείας της ΕΘΝΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία

Δράσεις Ολυμπιακής Παιδείας της ΕΘΝΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, η Διοίκηση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σκοπός της κοινής συνέντευξης ήταν η ανακοίνωση μιας σπουδαίας εκπαιδευτικής και πολιτιστικής συνεργασίας που ξεκινούν άμεσα οι δύο φορείς. Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, μετά από πρόταση του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, θα εφαρμόσει το επιτυχημένο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας με τίτλο: «Ολυμπιακή Κληρονομιά», το  οποίο θα διαρκέσει από τις 15 Μαρτίου 2016 έως στις 11 Απριλίου 2016 και θα συμμετέχουν μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων: Αρχαίας Ολυμπίας, Πελόπιου, Λάλα και Πλατάνου. Οι μαθητές μέσα από εναλλακτικές μεθόδους εκπαίδευσης, παιχνίδια - εργασίες Ολυμπιακής Παιδείας, καθώς και Ποιήματα Ολυμπιακών Αξιών θα διδαχθούν   την Αρχαία Ολυμπιακή Ιστορία και τις Ολυμπιακές Αξίες, μέσα από το εκπαιδευτικό βιβλίο της ΕΘΝ.Ο.Α.: «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!».

Επίσης, οι συγκεκριμένοι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την ερμηνεία του Ολυμπιακού Ύμνου από την διεθνώς αναγνωρισμένη Σοπράνο Αναστασία Ζαννή. Το ίδιο διάστημα όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα αναπτύξουν εργασίες Ολυμπιακής Παιδείας, όπως κατασκευή Ολυμπιακών δαδών, δημιουργία Ολυμπιακών Κύκλων, προετοιμασία καλλιτεχνικών δρώμενων με σκοπό την συμμετοχή στην επετειακή εβδομάδα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων η οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Απριλίου 2016 έως στις 19 Απριλίου 2016.

Η μεγάλη αυτή διοργάνωση με τίτλο "1936 – 2016: 80 Χρόνια Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας", θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, Καλλιτεχνών και θα λάβει χώρα στο κέντρο της πόλης.

Best of internet