Στεφανίδη: «Όταν είμαι ψηλά, μου έρχεται ναυτία και φοβάμαι ότι θα πέσω»

Στεφανίδη: «Όταν είμαι ψηλά, μου έρχεται ναυτία και φοβάμαι ότι θα πέσω»

Στεφανίδη: «Όταν είμαι ψηλά, μου έρχεται ναυτία και φοβάμαι ότι θα πέσω»

Η Κατερίνα Στεφανίδη παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της IAAF spikes, στην οποία προχώρησε σε μία δήλωση άνευ προηγουμένου!

Φοβάμαι τα ύψη
«Ίσως να προκαλεί έκπληξη για μία επικοντίστρια, αλλά φοβάμαι τα ύψη. Ακόμα και αν βρίσκομαι 60 πόντους από το έδαφος. Φρικάρω. Θυμάμαι μία μέρα ήμουν στη σκάλα βοηθώντας το σύζυγο μου να βιδώσει κάτι στο σπίτι.

Βρισκόμουν στο δεύτερο σκαλί και δεν έφτανα για να βοηθήσω και δεν υπήρχε περίπτωση να ανέβω ακόμα ένα σκαλί. Όταν είμαι ψηλά, μου έρχεται ναυτία, ζαλίζομαι και φοβάμαι ότι θα πέσω. Είναι περίεργο γιατί ποτέ δεν έχω αισθανθεί υψοφοβία όταν κάνω άλματα στο επί κοντώ. Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά νιώθω ότι έχω περισσότερο έλεγχο».

«Ξεκίνησα μικρή»
«Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ξεκίνησα πολύ μικρή να ασχολούμαι με το επί κοντώ. Μαλίστα, έχω ακόμα την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών για 13χρονη (3.95μ.) και μοιράζομαι αυτήν για 14χρονη (4.15μ. με τις Βίκι Παρνόφ και Ροσμπέιλις Πεϊνάδο).

Κοιτάζοντας πίσω, σε αυτά που έχω πετύχει, μάλλον έχουν μικρή σημασία τώρα. Μπορεί τότε να ήταν σπουδαία αλλά τώρα δε σημαίνουν τίποτα. Οπωσδήποτε, αυτά τα ρεκόρ με έκαναν να νιώθω σεβασμό στο άθλημα και σεβασμό στην προσπάθεια που χρειάζεται για να ανέβεις στο Ολυμπιακό βάθρο. Γνωρίζοντας από τότε ότι έχω ταλέντο να γίνω επικοντίστρια, αυτό με βοήθησε πνευματικά και ψυχολογικά».

«Είμαι αφηρημένη»
«Πάντα είχα πολύ καλή μνήμη. Στο σχολείο διάβαζα κάτι μία φορά και το θυμόμουν. Συχνά όμως ξεχνώ που έχω παρκάρει το αυτοκίνητο μου ή που έχω αφήσει τα κλειδιά μου. Ίσως απλά δεν μπορώ να συγκεντρωθώ ή έχω πολλά στο μυαλό μου.

Θυμάμαι πριν από μερικούς μήνες, επιστρέφοντας από το μανάβικο, πήρα τις σακούλες με τα ψώνια και πέταξα τα κλειδιά μέσα στις ντομάτες και τα κρεμμύδια τα οποία τοποθέτησα στο ψυγείο.

Για δύο μέρες δεν μπορούσα να θυμηθώ που ήταν τα κλειδιά μου και αναρωτιόμουν πως είναι αυτό δυνατό! Μέχρι που με ρώτησε ο σύζυγος μου αν κοίταξα μέσα στο ψυγείο, όπου και τα βρήκα.

Έχω χάσει εκατοντάδες μπουκάλια με νερό στο κολέγιο. Επίσης έχω αφήσει πολλά πράγματα μου και ρούχα σε διάφορα μίτινγκ που έχω αγωνιστεί. Είμαι αρκετά αφηρημένη».

Best of internet