Στην Αθήνα τα κορίτσια του ντουέτου

Gazzetta team
Στην Αθήνα τα κορίτσια του ντουέτου

bet365

Eπέστρεψαν τα κορίτσια της συγχρονισμένης, τα οποία προ ημερών κατέκτησαν την 4η θέση με 171,2629 βαθμούς στο Προολυμπιακό μίτινγκ του Ρίο ντε Τζανέιρο και εξασφάλισαν την πρόκριση τους στο ντουέτο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου και Ευαγγελία Κουτίδη, καθώς επίσης και οι ομοσπονδιακές τεχνικοί Ναταλία Τσερνέτσκα και Μαρία Θηβαίου, κατά την επιστροφή τους από το Ρίο στην Αθήνα και στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", σήμερα, γνώρισαν αποθεωτικής υποδοχής από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ, συγγενείς και φίλους του αθλήματος, ενώ προέβησαν σε δηλώσεις αναφορικά με τις εντυπώσεις τους, τις προσδοκίες αλλά και τους επόμενους στόχους πριν το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού. Σε δηλώσεις προέβησαν επίσης και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος. ο Ταμίας και έφορος του αθλήματος Ηλίας Ξιάρχος και η τεχνικής σύμβουλος Ελένη Κουγιά..

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήταν μια πολύ ωραία διοργάνωση και ανυπομονούμε να βρεθούμε ξανά εκεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περάσαμε πολύ όμορφα. Ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε την όγδοη θέση που είχαμε στην τελευταία Ολυμπιάδα και από εκεί και πέρα να την βελτιώσουμε όσο μπορούμε. Δυστυχώς κάποια κοπέλα θα πρέπει να μείνει εκτός γιατί δεν μπορούμε να πάμε πάνω από δύο αθλήτριες στην αποστολή. Είναι άσχημο γιατί προπονούμαστε μαζί από νεαρή ηλικία και όλη αυτή η προσπάθεια έχει ουσιαστικά γίνει απ όλες μας».

Ευαγγελία Κουτίδη: «Υπήρχε πολύ καλό κλίμα στη Βραζιλία. Είμαστε πολύ χαρούμενες και ενθουσιασμένες που θα γυρίσουμε πάλι εκεί το καλοκαίρι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Εβελίνα Παπάζογλου: «Η προετοιμασία μας συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς. Έχουμε μπροστά μας το Ευρωπαικό πρωτάθλημα στο Λονδίνο τον Μάιο και μετά θα επικεντρωθούμε στην Ολυμπιάδα που ακολουθεί, όπου θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό».

Η ομοσπονδιακή τεχνικός, Μαρία Θηβαίου, μιλώντας για το μεγάλο επίτευγμα ανέφερε: «Παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε την προετοιμασία, που στο τέλος μας οδήγησε σε αυτή την επιτυχία. Τα αποτελέσματα, μας έχουν δικαιώσει.

Ήταν ένα τεστ για εμάς πριν την Ολυμπιάδα, γιατί αυτές οι χορογραφίες δεν είχαν εμφανιστεί ξανά. Ακούσαμε πολλά θετικά σχόλια. Η βαθμολογία δείχνει ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε τις δυνατότητες να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση το καλοκαίρι. Δεν είναι ανέφικτο, αλλά θέλει σκληρή προσπάθεια απ΄όλες τις πλευρές».

Η Ναταλία Τσερνέσκα, η έτερη ομοσπονδιακή προπονήτρια των αθλητριών της συγχρονισμένης κολύμβησης, από τη μεριά της σημείωσε: «Έχουμε μπροστά μας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Λονδίνο, όπου θα πάρουμε μέρος σε όλα τα προγράμματα και ελπίζουμε για το καλύτερο. Στόχος μας για τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι να διατηρήσουμε την θέση μας και αν μπορέσουμε να κοιτάξουμε και παραπάνω».

ntouet168

Η Ελένη Κουγιά, τεχνική σύμβουλος της ΚΟΕ στην συγχρονισμένη κολύμβηση, μιλώντας για την πρόκριση του ελληνικού ντουέτου, μιλώντας επίσης για το επίτευγμα των Ελληνίδων αθλητριών υποστήριξε:

«Άλλη μια αποστολή ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η πρόκριση του ελληνικού Ντουέτου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πλέον γεγονός. Ολοκληρώθηκε ένας κύκλος και τώρα ξεκινά ένας νέος μέχρι τον Αύγουστο. Η ομάδα έχει έρθει έτοιμη να ξεκινήσει τον «αγώνα» και ευελπιστούμε πως, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω των προπονητηρίων και εγκαταστάσεων όπου αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, θα καταφέρουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό και να δώσουν τα κορίτσια τον καλύτερό τους εαυτό και να πιάσουν το στόχο τους, δηλαδή την 8άδα. Τους εύχομαι καλή δύναμη για το μέλλον».

Ο έφορος της συγχρονισμένης κολύμβησης στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και Ταμία Ηλίας Ξιάρχος, σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και εμείς προσπαθούμε να δώσουμε όσο καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας μπορούμε ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, αν και με στενοχωρεί ο αποκλεισμός των αθλητών των καταδύσεων, λόγω των ελλιπών υποδομών, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η συγχρονισμένη κολύμβηση κατάφερε να κάνει μια καλύτερη προετοιμασία και έτσι ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι αθλητές και οι προπονητές μας είναι εξαιρετικοί και ευελπιστώ πως θα καταφέρουμε να έχουμε ανάλογες διακρίσεις».

Σε δηλώσεις προέβη και ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε:

ntouet167

«Αυτή τη στιγμή έχουν προκριθεί 60 αθλητές για την Ολυμπιάδα, με 27 εξ αυτών να είναι αθλητές της ΚΟΕ, που αποτελεί πολύ μεγάλο ποσοστό. Μάλιστα, οι προκρίσεις είναι ακόμη ανοιχτές σε αρκετά αθλήματα και ευελπιστώ να έχουμε μια πολυάριθμη αποστολή στο Ρίο.

Φυσικά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίσσεται η προετοιμασία δεν είναι οι πλέον ενδεδειγμένες, καθώς υπάρχουν προβλήματα με κολυμβητήρια, τα οικονομικά και άλλους παράγοντες, ενώ δεν θα δοθούν καθόλου χρήματα για την Ολυμπιακή προετοιμασία με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Ευελπιστούμε πως κάτι θα αλλάξει και θα καταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές να προκριθούν και να κάνουμε μια σωστή προετοιμασία, καθώς η Ελλάδα και ο ελληνικός αθλητισμός έχουν ανάγκη τις διακρίσεις.

Η πρόκριση του ελληνικού Ντουέτου στο άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης είναι πολύ σημαντική καθώς και το γεγονός ότι έλαβε την 4η θέση ανάμεσα σε τόσες άλλες χώρες με μια από τις καλύτερες βαθμολογίες των τελευταίων ετών. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις ίδιες τις αθλήτριες και τις προπονήτριές τους που κατάφεραν αυτή την διάκριση παρά τις δυσχέρειες στο χώρο του αθλήματος. Πιστεύω πως θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και θα είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα διακριθούν στην Ολυμπιάδα».

synchro2

synchro3

synchro4

synchro5

synchro6

 

Τελευταία Νέα