Φεύγει για Πόρτλαντ ο Φιλιππίδης

Gazzetta team
Φεύγει για Πόρτλαντ ο Φιλιππίδης

bet365

Για το Πόρτλαντ των ΗΠΑ αναχωρεί την Τετάρτη (9/3) ο Κώστας Φιλιππίδης, προκειμένου να πάρει μέρος στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού (17-20/3).

Ο νικητής του επί κοντώ πριν δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σόποτ θα ταξιδέψει για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού με στόχο την καλύτερη δυνατή εμφάνιση στη διοργάνωση του Πόρτλαντ.

Ο Φιλιππίδης προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν, στη διάρκεια της οποίας κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,84 μ. και να βελτιώσει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού. Ο έμπειρος αθλητής έκανε συνολικά οχτώ αγώνες στους οποίους έδειξε σταθερότητα σε μεγάλα άλματα. Το 5,84 μ. είναι η τέταρτη επίδοση φέτος στον κόσμο και δίνει στον Ελληνα αθλητή το πλεονέκτημα να σκέφτεται μια θέση ψηλά στην κατάταξη.

Για τις ΗΠΑ αναχωρούν αύριο και οι προπονητές Δημήτρης Κυτέας και Γιώργος Τσούγκος, ενώ ο Κώστα Μπανιώτης, ο οποίος βρίσκεται από τις 3 του μηνός στο Ορεγκον, θα αναχωρήσει στις 10/3 για το Πόρτλαντ, προκειμένου να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα ταξιδέψουν για το Πόρτλαντ στις 11 του μηνός, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη στις 13 Μαρτίου.

Φιλιππίδης και Μπανιώτης είναι τα δύο πρώτα μέλη της ομάδας, που θα φτάσουν στο Πόρτλαντ, ωστόσο δεν θα έχουν την δυνατότητα να γυμναστούν στο στάδιο, όπου θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο, δεδομένο του ότι εκεί θα γίνει το Σαββατοκύριακο το εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Ωστόσο οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει χώρο, ώστε να γυμναστούν τα μέλη των αποστολών, που θα φτάσουν νωρίτερα στο Πόρτλαντ.

 

Τελευταία Νέα