Γιαννιώτης: «Ποτέ δεν θα επέτρεπα να με κερδίσουν!»

Γιαννιώτης: «Ποτέ δεν θα επέτρεπα να με κερδίσουν!»

bet365

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μπορεί να έπεσε στα 1.500μ. των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ, για να «τραβήξει» τον Αντώνη Φωκαΐδη, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα τον άφηνε να κερδίσει.

Απευθύνοντας -χαριτολογώντας πάντα- στον κορυφαίο Έλληνα κολυμβητή την ερώτηση αν άφησε τον «μικρό» να τον κερδίσει ο χαμογελαστός μέχρι τότε Γιαννιώτης σοβάρεψε απότομα και απάντησε κοφτά: «Ποτέ δεν θα επέτρεπα να με κερδίσουν! Δεν το έχω κάνει ποτέ!», αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το μεγαλείο της προσωπικότητας του ως αθλητή και ως ατόμου.

Ο κολυμβητής του Νίκου Γέμελου, αφενός αρνείται ότι θα παρέδιδε για οποιοδήποτε λόγο τα όπλα και αφετέρου ομολογεί ότι ο αντίπαλος του στην αποψινή κούρσα ήταν καλύτερος: «Έπεσα σε αυτήν την κούρσα γιατί ήθελα να βοηθήσω τους συναθλητές μου να πιάσουν το όριο, όμως συνειδητοποίησα ότι όταν θες να κολυμπάς καλά στο Open water, στην πισίνα μπορείς απλά να κολυμπάς. Ενώ μυικά δεν αντιμετώπισα κάποια δυσκολία, κουράστηκα αναπνευστικά, κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό, όταν μία εβδομάδα πριν είχα τον δεύτερο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 10χλμ., στο Άμπου Ντάμπι».

Από την πλευρά του ο συναθλητής του στον Ολυμπιακό, Αντώνης Φωκαΐδης, ο οποίος πήρε και τη νίκη με 15:25.31, αφήνοντας το Γιαννιώτη δεύτερο με 15:35.94 είπε: «Από την αρχή η κούρσα δεν βγήκε καλά και αυτό φάνηκε στα πρώτα 500μ. ήταν αργή και αυτό προκάλεσε σωματική και ψυχική κούραση. Έχω ανάμικτα συναισθήματα γι αυτό το αποτέλεσμα, αφού ήθελα έναν χρόνο κάτω από 15.20, προκειμένου να πιάσω το όριο (σ.σ.: είναι κοινό για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες)».

Τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Αρνιακός με 15:48.61 και τέταρτος ο Δημήτρης Νέγρης με 15:57.00 συμπληρώνοντας έτσι την τετράδα των αθλητών του Νίκου Γέμελου που πρωταγωνίστησαν.

 

Τελευταία Νέα