Χρήστου και Βελέντζας στο gazzetta.gr

Χρήστου και Βελέντζας στο gazzetta.gr

bet365

Ο Τόλης Χρήστου θα είναι στο Ρίο και μαζί με τον προπονητή του Παναγιώτη Βελέντζα μίλησαν στο gazzetta.gr για τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς που επετεύχθη!

Ο Χρήστου κολύμπησε στο πλαίσιο του Χειμερινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Οπεν τα τα 100μ. ύπτιο σε 54.26 και έγινε ο 10ος κολυμβητής που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Παρόλο που δεν πέτυχα ατομικό ρεκόρ, είναι ένας καλός χρόνος, λίγο κάτω από το ατομικό μου ρεκόρ και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να πραγματοποιήσω τον στόχο που είχα θέση ένα χρόνο νωρίτερα.

Είμαι σε καλή κατάσταση και θα κυνηγήσω ατομικά ρεκόρ στα 200 και 50μ. ύπτιο. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και χαρά που κατάφερα να πιάσω το όριο και θα βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στη δεύτερη χρονιά μου ως άνδρας. Σίγουρα έχω να κερδίσω πολλά πράγματα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση», δήλωσε ο Τόλης Χρήστου και πρόσθεσε:


«Ομολογώ ότι ο στόχος των Ολυμπιακών Αγώνων τέθηκε μόλις ένα χρόνο πριν. Όταν ήμουν πιτσιρικάς δεν είχα καλές επιδόσεις, κολυμπούσα μόνο για να βρίσκομαι σε καλή σωματική κατάσταση, επομένως ποτέ δεν είχα σκεφτεί ή φανταστεί για Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλα αυτά άρχισαν να μπαίνουν στο μυαλό μου όταν άρχισαν οι διακρίσεις στην Ευρώπη και το παγκόσμιο ρεκόρ το 2013. Ούτε τότε όμως έκανα όνειρα για Ολυμπιακούς Αγώνες βάζω βραχυπρόθεσμους στόχους. Έτσι, για να πω την αλήθεια ο στόχος των Ολυμπιακών Αγώνων μπήκε ένα χρόνο πριν».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Χρήστου, Παναγιώτης Βελέντζας υπογράμμισε: «Ήταν στόχος το Χειμερινό Πρωτάθλημα και η κατάκτηση των ορίων για Ολυμπιακούς Αγώνες και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είχαμε μεγάλη πίεση, αλλά όλα πήγαν καλά.

Πρωταρχικός στόχος ήταν το όριο στα 100μ. ύπτιο από τη στγιμή που τα καταφέραμε κυνηγάμε και αυτά στα 200μ. ύπτιο, σκυταλοδρομία 100μ. ελεύθερο και 50 μ. ύπτιο.
Με τον Απόστολο η συνεργασία μας μετρά μόλις πέντε μήνες και θέλω να επισημάνω πόσο ευχαριστημένος είμαι. Θέλω παράλληλα να ευχαριστήσω την ομάδα μας, η οποία αποτελείται από τον γιατρό, Δημήτρη Αντωνακάκη, τη βιοχημικό της άσκησης, Έρη Σγουράκη, την αθλητική ψυχολόγο, Ειρήνη Καρακαϊσίδου και τον γυμναστή, Γιώργος Παπαδημάκης.


Έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη ο ένας του άλλου στην ομάδα. Ο Απόστολος πιστεύει σε εμένα και εγώ σε εκείνον, με τη συμβολή δε, της υποστηρικτικής οικογένεια του μπορούμε να δουλεύουμε αποτελεσματικά.

Είμαστε επαγγελματίες, υπάρχει αίσθημα ευθύνης απ' όλους μας αλλά και από την πλευρά του Απόστολου.
Είμαστε σε μία φάση που πετύχαμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς, όμως έπεται πολλή δουλειά, αφού υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.


Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσω να ευχαριστήσω το Δήμο Περιστερίου και το σύλλογο μου τα Δελφίνια, τα οποία μας παραχωρούν μία διαδρομή προκειμένου να κάνουμε προπόνηση».

 

Τελευταία Νέα