Ντουντουνάκη, από συγχρονισμένη, σε κολύμβηση και Ρίο!

Ντουντουνάκη, από συγχρονισμένη, σε κολύμβηση και Ρίο!

Ντουντουνάκη, από συγχρονισμένη, σε κολύμβηση και Ρίο!

H 59η Ελληνίδα αθλήτρια που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Άννα Ντουντουνάκη, αποκάλυψε στο gazzetta.gr πως από μία επιτυχημένη πορεία στην εθνική ομάδα της συγχρονισμένης, μεταπήδησε στην κολύμβηση. 

 

Η 21χρονη κολυμβήτρια έπιασε χθες το όριο για το Ρίο στα 100μ. πεταλούδα, στην Αμβέρσα στο πλαίσιο του Φλαμανδικού Πρωταθλήματος 

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια που φοιτά στο τρίτο έτος της Νομικής Σχολής Αθηνών τόνισε για τον πρώτο στόχο που επετεύχθη: «Είμαι πολύ χαρούμενη. Προσπαθώ πολύ καιρό τώρα και πίστευα ότι θα έρθει αυτό το όριο. Στην πραγματικότητα έπρεπε να έρθει τώρα. Είχα προετοιμαστεί σκληρά και από τη στιγμή που πλέν τα κατάφερα μπορώ να δουλέψω χωρίς άγχος και με πολλή όρεξη για τη συνέχεια. 
Έπεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στο οποίο ελπίζω να έρθουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».

Αναφορικά με το πως αποφάσισε να εγκαταλείψει την συγχρονισμένη κολύμβηση και να ασχοληθεί με το κολύμπι είπε: «Ασχολήθηκα με την συγχρονισμένη από την πρώτη δημοτικού έως και την τρίτη γυμνασίου, τον Σεπτέμβριο του 2010. Ήμουν στην εθνική ομάδα και μάλιστα είχαμε πάρει και την πρώτη θέση στο Comen Cup.

Επομένως δεν οδηγήθηκαν στην κολύμβηση επειδή δεν είχα διακρίσεις στην συγχρονισμένη. Αντιθέτως! Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με το κολύμπι ήταν γιατί ήθελα να ρίξω τις ώρες προπόνησης ενόψει Λυκείου και Πανελληνίων Εξετάσεων. Πίστευα ότι θα μου ήταν πιο εύκολο να εγκαταλείψω τον αθλητισμό. Όμως όταν ξεκίνησα μου άρεσε πολύ. 

Πάντα μου άρεσε πολύ το κολύμπι. Η προπονήτρια μου στην συγχρονισμένη μας επέτρεπε μέχρι την ηλικία των 10 ετών να πέφτουμε σε αγώνες μετά την ολοκλήρωση του δικού μας πρωταθλήματος, για να εξασφαλίζουμε βαθμούς στην ομάδα. Ήμουν καλή από τότε, είχα πρωτιά σε παγκρήτια πρωταθλήματα και καλές παρουσίες σε σχολικά πρωταθλήματα τα οποία στη συνέχεια καταργήθηκαν. Έτσι, όταν σταμάτησα την συγχρονισμένη, γρήγορα ήρθαν οι επιτυχίες και τελικά δεν σταμάτησα ποτέ!

Πάντα πίστευα ότι ήταν στις δυνατότητες μου να καταφέρω να πάρω την πρόκριση και τελικά δικαιώθηκα. Πρέπει εδώ να πω ότι το γεγονός ότι έφτασα έως εδώ το οφείλω στον πρώην προπονητή μου, του ΝΟ Χανιών, Κώστα Τζιλιβάκη, αυτός με κράτησε στην κολύμβηση και τον οποίο έχω σε τεράστιο εκτίμηση».

Η έλευση της στην πρωτεύουσα ήταν αποτέλεσμα της εισαγωγής της στην Νομική Αθηνών, όσο για την νυν προπονητή της Μάρκο Μανταλούφα, απλώς διάλεξε τον καλύτερο: «Με τον ερχομό μου στην Αθήνα πριν από τρία χρόνια, προκειμένου να φοιτήσω στην σχολή μου, αναγκαστικά έπρεπε να βρω έναν άλλο σύλλογο.

Με βόλευε ένα κολυμβητήριο του κέντρου, όσο για τον προπονητή μου, τον κύριο Μάρκο, ήταν γνωστό ότι ήταν καλός προπονητή, οπότε δεν δυσκολεύτηκα να αποφασίσω με ποιον θα συνεχίσω. 
Είμαι χαρούμενη που θα είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν στόχος που είχα βάλει εδώ και αρκετό καιρό. Όμως όταν φτάσεις εκεί δεν σκέφτεσαι έτσι, θες ακόμη περισσότερα από τον εαυτό σου».

Συνδυάζεται ο πρωταθλητισμός με τις σπουδές; Η Άννα Ντουντουνάκη είναι κάθετη: «Ανέκαθεν πίστευα στον συνδυασμό του αθλητισμού με την εκπαίδευση. Παρακολουθώ τα μαθήματα μου όσο μπορώ, όμως δίνω όλα τα μαθήματα. Πάντα ήμουν καλή στο σχολείο και δεν θα μπορούσα να τα  παρατήσω τώρα. Άλλωστε αυτά τα δύο με αλληλοσυμπληρώνουν, όταν δεν είμαι καλά στο ένα με βοηθά το άλλο. Δεν θέλω να είμαι μονότονη και μονόπλευρη, γιατί ξέρω ότι κάποια στιγμή το κολύμπι θα σταματήσει». 

Best of internet