Αγώνας στο Αγρίνιο στη μνήμη του Κούση

Gazzetta team
Αγώνας στο Αγρίνιο στη μνήμη του Κούση

bet365

Την Κυριακή στο Αγρίνιο θα διεξαχθεί Ημι-Μαραθώνιος στη μνήμη του Αγρινιώτη Μιχάλη Κούση, πρωταθλητή μεγάλων αποστάσεων και Μαραθωνίου ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2005.

Ο Μιχάλης Κούσης γεννήθηκε στι 10 Οκτωβρίου 1953 στο Αγρίνιο και ήταν ένας από τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων και μαραθωνοδρόμος της χώρας.

Ήταν αθλητής της ΓΕ Αγρινίου και μέλος της εθνικής ομάδας από το 1971 έως το 1987. Έλαβε μέρος σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, 1976, 1980 και 1984.

Επιπλέον αναδείχθηκε πολλές φορές πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης σε μεγάλες αποστάσεις και στον μαραθώνιο.

Μεγάλη στιγμή ήταν και το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε το 1979 στους Μεσογειακούς Αγώνες του Σπλιτ της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, όταν και βρέθηκε κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ αλλά η διαδρομή μετρήθηκε μικρότερη κατά 890μ περίπου μκρόυερη. . Την ίδια χρονιά βραβεύθηκε από τον ΠΣΑΤ και ως καλύτερος αθλητής όλων των αγωνισμάτων .

Ο Μιχάλης Κούσης πέθανε αιφνίδια το 2005 (24 Μαΐου) από ανακοπή καρδιάς ενώ έκανε την καθιερωμένη του προπόνηση στο δάσος του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης. `Ηταν παντρεμένος με την αθλήτρια του άλματος εις μήκος Πίτσα Σούλα, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.

Παρακολουθήστε ένα ενδιαφέρον βίντεο για τους Ολυμπιακούς αγώνες και τον Μιχάλη Κούση από το αρχείο της ΕΡΤ

 

Τελευταία Νέα