Φυσιολογική ήττα για τους άνδρες

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Φυσιολογική ήττα για τους άνδρες

bet365

Η ομάδα πινγκ πονγκ της Κίνας μόνο σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας μπορεί να χάσει. Και δυστυχώς αυτή τη φορά η φαντασία δεν ξεπέρασε την πραγματικότητα, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ηττάται 3-0.

Ζητούμενο λοιπόν για την εθνική μας ομάδα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα δυνατό τεστ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, που διεξάγεται στη Μαλαισία.

Ανεξάρτητα από τη φυσιολογική ήττα με 3-0 στάθηκε θαυμάσια και ζήτησε πράγματα σε όλα τα επί μέρους ματς. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και πλησίασε στην κατάκτηση σετ ο νεαρός Σγουρόπουλος, που έκανε την παρθενική του εμφάνιση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τότε το συνολικό αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικό για τον Κώστα Βατσακλή και τους αθλητές του.

Στο τέλος του αγώνα μάλιστα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δέχτηκε συγχαρητήρια ειδικά για τον 16άχρονο πρωταθλητή από τον ομόλογό του της Κίνας και μεγάλη δόξα του αθλήματος Λιου Γκουολιάνγκ!
Η χρησιμοποίηση του Σγουρόπουλου ήταν η είδηση για την ελληνική πλευρά στην εναρκτήρια αναμέτρηση στην Κουάλα Λουμπούρ. Ο 3ος νικητής του Ευρωπαϊκού Τοπ 10 των παίδων μπήκε κιόλας στη θέση 1 και πραγματοποίησε ένα ακόμα όνειρό του, που ήταν να παίξει με τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή Ζανγκ Τζικέ!

Στον πάγκο κάθισε ο Κώστας Παπαγεωργίου. Η τριάδα των Κρεάνγκα, Γκιώνη, Σγουρόπουλου κοίταξε στα μάτια τους αχτύπητους παγκόσμιους πρωταθλητές, πήρε συνολικά 2 σετ και είχε την ευκαιρία τουλάχιστον για τα διπλάσια. Στις τέσσερις αναμετρήσεις με σκορ 3-0, που έχει δώσει απέναντί τους τα τελευταία χρόνια, πρώτη φορά «τραβάει» τόσο πολύ τη διάρκεια (1 ώρα και 55 λεπτά) και όλοι όσοι κινούνται στο άθλημα γνωρίζουν καλά ότι ακόμα και αυτό το στοιχείο μπορεί να υπολογιστεί θετικά για μία ομάδα…


«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κάναμε πολύ δυνατή προπόνηση κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια και «χρυσή» Ολυμπιονίκη. Πρώτη φορά δώσαμε τόσο «κλειστό» παιχνίδι μαζί της. Τα παιδιά πήγαν εξαιρετικά απέναντι στους καλύτερους παίκτες του κόσμου, ευχαριστήθηκαν τον αγώνα κι έκαναν θετικό τεστ.

Μετά το τέλος του αγώνα ήρθε να με χαιρετήσει ο προπονητής της εθνικής Κίνας Λιου Γκουολιάνγκ και μου έδωσε συγχαρητήρια ειδικά για τον Σγουρόπουλο», δήλωσε ο Κώστας Βατσακλής, που μετά το ματς είχε την ευκαιρία με τους αθλητές του να δουν για λίγο την αναμέτρηση της Κορέας με την Ταϊπέι, οι οποίοι είναι στους προσεχείς αντιπάλους.


Πρώτος από ελληνικής πλευράς αγωνίστηκε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (νούμερο 97 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) και αντιμετώπισε τον σπουδαίο Σου Σιν (Νο 3). Μπήκε πολύ δυνατά, αιφνιδίασε τον αριστερόχειρα με το ασιατικό πιάσιμο και στο 1ο σετ κυριάρχησε. Στη συνέχεια ο Σου Σιν πέρασε το παιχνίδι του και επικράτησε με 3-1, πάντως ο Κρεάνγκα είχε καλή απόδοση και στα υπόλοιπα σετ και τα πάλεψε όλα.

Πέρα από τις κορυφαίες διακρίσεις σε ομαδικό επίπεδο, ο Σου είναι παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011 στο διπλό ανδρών, πρωταθλητής Ασίας στο ίδιο αγώνισμα το 2009, νικητής των Ασιατικών Αγώνων στο διπλό μικτό το 2010 και νικητής του τελικού των World Tour στο απλό ανδρών το 2012.


Αμέσως μετά έζησε την ιδιαίτερη στιγμή του ο Γιάννης Σγουρόπουλος (Νο 525)! Κάθε ντεμπούτο σε κορυφαία διοργάνωση είναι ξεχωριστό αλλά αυτό με την Κίνα είναι για να το …κρατήσει σε βίντεο. Μπήκε στο τραπέζι για να συναντήσει έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, τον καταπληκτικό Ζανγκ Τζικέ, που βρίσκεται στο μικρό κλαμπ των παικτών με όλους τους κορυφαίους τίτλους στο άθλημα.

Έχασε φυσιολογικά με 3-0, αλλά το θέμα είναι ότι πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, έπαιξε με θάρρος και αποφασιστικότητα κι έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο να πάρει σετ!!! Στο 2ο προηγήθηκε 10-6 και στο 3ο 10-7, αλλά βιάστηκε κάποιες στιγμές να τελειώσει το σετ, ενώ φυσικά είχε τις λύσεις και ο σπουδαίος Ασιάτης. Μεταξύ πολλών άλλων επιτυχιών, ο Ζανγκ (Νο 4) είναι «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 2012 σε απλό και ομαδικό, αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού ανδρών το 2011 και το 2013 και νικητής του ατομικού Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2011 και το 2014.


Στη θέση 3 τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 22) και τέσταρε την αγωνιστική του κατάσταση κόντρα στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών, τον 19χρονο Φαν Ζεντόνγκ. Άρχισε καλά, είχε δύο σετ μπολ (10-8), όμως δεν αξιοποίησε το προβάδισμα. Ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός και στα άλλα σετ, έφερε σε δύσκολη θέση τον δεξιόχειρα Ασιάτη (με το ευρωπαϊκό πιάσιμο στη ρακέτα) βγάζοντας ποιοτικές άμυνες και επιθέσεις και τελικά κάμφθηκε με 3-1. Στο 2ο σετ λύγισε ξανά στην παράταση, ενώ πήρε εκείνος οριακά το 3ο. Ο Φαν είναι 1ος Ολυμπιονίκης στο απλό νέων το 2012 και παγκόσμιος πρωταθλητής στο ίδιο αγώνισμα το 2012.


Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Κίνα-Ελλάδα 3-0:
Σου Σιν-Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-1 (3-11, 11-7, 11-8, 11-8)
Ζανγκ Τζικέ-Γιάννης Σγουρόπουλος 3-0 (11-4, 12-10, 12-10)
Φαν Ζεντόνγκ-Παναγιώτης Γκιώνης 3-1 (12-10, 12-10, 9-11, 11-7)

Αύριο είναι η πιο κρίσιμη μέρα για την εθνική ανδρών. Στις 04:00 ώρα Ελλάδας (10:00 τοπική) αντιμετωπίζει την Αυστρία και στις 16:30 την Τσεχία. Το ιδανικό στην προσπάθειά της να πλασαριστεί στην πρώτη 3άδα του γκρουπ και να προκριθεί στις θέσεις 1-12 θα ήταν οι δύο νίκες. Το απολύτως απαραίτητο όμως, είναι η νίκη επί της Τσεχίας, καθώς η Αυστρία προέρχεται από τον ευρωπαϊκό τίτλο και παρουσιάζεται πολύ δυνατή. Σήμερα έπαιξε με Γκάρντος, Φέγκερλ και Σλάγκερ στην τριάδα και κατέβαλλε την Τσεχία με 3-0 χωρίς να χάσει σετ…

* Πρεμιέρα στο κορυφαίο event σήμερα και θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει παρουσία και σε οργανωτικό επίπεδο. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού έχει τη χαρά και την τιμή να βρίσκεται στο team των competition managers της διοργάνωσης ο υπεύθυνος μηχανογράφησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δημοσθένης Μεσσήνης επιλεγμένος από τη διεθνή ομοσπονδία (I.T.T.F.).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα