Στεφανίδη: «Έχω και παραπάνω αλλά δεν βιάζομαι!»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Στεφανίδη: «Έχω και παραπάνω αλλά δεν βιάζομαι!»

bet365

Η Κατερίνα Στεφανίδη, λίγα 24ωρα αφότου συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, ξεπερνώντας τα 4,90μ. ομολογεί στο Gazzetta.gr ότι έχει ακόμα παραπάνω να δώσει!

«Είμαι πολύ χαρούμενη και αρκετά ικανοποιημένη. Όχι δεν είμαι εντελώς ικανοποιημένη από τον εαυτό μου. Περιμέναμε ένα τέτοιο άλμα όλη τη χρονιά και νομίζω ότι έχω και παραπάνω μέσα μου, αλλά δεν βιάζομαι. Θα βγει κάποια στιγμή όταν σταθεροποιηθώ σε τέτοια άλματα», δήλωσε η Ελληνίδα αθλήτρια που προπονείται από τον σύζυγο της Μίτσελ Κρίερ και συμπλήρωσε σχετικά με το κοντάρι που δοκίμασε:

«Το 4,90μ. τα έκανα με ένα κοντάρι που δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ και στα 5μ. πήρα ένα ακόμα καινούριο κοντάρι. Νομίζω όμως ότι ο λόγος που μου βγήκε το άλμα είναι επειδή έχουμε αρχίσει και χαλαρώνουμε την προπόνηση μου, ήμουν πιο ξεκούραστη και έτρεχα πολύ καλύτερα. Τα άλματα μου δεν είναι τόσο καλά τεχνικά όσο στους τελευταίους αγώνες, αλλά με έσωσε το τρέξιμο μου.

Τα κοντάρια αυτά τα έπιασα στα χέρια μου πρώτη φορά, αφού στην προπόνηση έχω πολύ μικρότερα κοντάρια. Πάντα στην προπόνηση παίρνω πιο μαλακά και συνήθως μικρότερες φορές, λιγότερα βήματα», εξηγεί η αθλήτρια που την ίδια ημέρα 11 χρόνια νωρίτερα (20 Φεβρουαρίου 2005), είχε πετύχει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία κορασίδων με 4,37μ., «Στα 15 μου, στις 20 Φεβρουαρίου του 2005 ισοφάρισα το πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών στον κλειστό στίβο με άλμα στα 4,37μ. και στις 20 Φεβρουαρίου του 2016 έσπασα το πανελλήνιο ρεκόρ. Είναι ένα υπέροχο ταξίδι και ανυπομονώ για το επόμενο. Επισήμως η 20η Φεβρουαρίου ανακηρύσσεται η αγαπημένη μου μέρα».

Τέλος, στην ερώτηση αν το βράδυ του αγώνα πήρε αγκαλιά μαζί με τον σύζυγο και προπονητή της το κοντάρι, με το οποίο πέτυχε την δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση παγκοσμίως, η Κατερίνα γέλασε αινιγματικά...

 

Τελευταία Νέα