Toν Καραλή τον ξέρετε; Nα δείτε που θα τον μάθετε...

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Toν Καραλή τον ξέρετε; Nα δείτε που θα τον μάθετε...

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για την πλειοψηφία του Τύπου και των φιλάθλων που ασχολήθηκε με όλες τις γραφικότητες του ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού και όχι με ένα εκπληκτικό Ελληνόπουλο που κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ!

Τον Εμμανουήλ Καραλή τον ξέρετε; Είναι ένας 16χρονος αθλητής του άλματος επί κοντώ που πέτυχε έναν απίστευτο άθλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το Σάββατο, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ νέων με άλμα στα 5.53.

Ο Καραλής λοιπόν είχε την «ατυχία» να πετύχει την εκπληκτική αυτή επίδοση τη μέρα και την ώρα που γινόταν το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα το μερίδιο δημοσιότητας που πήρε, να ήταν το μικρότερο δυνατό σε σχέση με την εκπληκτική επίδοση του. Ο ίδιος βέβαια δεν επηρεάστηκε και το πανηγύρισε έξαλλα όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, αγκαλιάζοντας τον προπονητή Βασίλη Μεγαλοοικονόμου σε μία κίνηση σεβασμού...

Την επομένη του ρεκόρ του Καραλή, με εξαίρεση το Goal News που το είχε «χτυπήσει» στην πρώτη σελίδα και βγάζω το καπέλο στον διευθυντή του Βαγγέλη Μπραουδάκη, καμία άλλη αθλητική εφημερίδα δεν έκανε το κόπο να βάλει στην πρώτη σελίδα ούτε... τελεία για το σπουδαίο νεαρό αθλητή. Στην αθλητική Ελλάδα του 2016, η νίκη της ΑΕΚ, τα λάθη του Καλογερόπουλου, η φραστική επίθεση του Μελισσανίδη, η χειρονομία του Σιόβα, οι δηλώσεις του Κασάμι είναι πιο σημαντικές από ένα παιδί που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ σε ένα από τα πιο δύσκολα και τεχνικά αγωνίσματα του στίβου! «Συνηθισμένη» σαν χώρα στα... παγκόσμια ρεκόρ, πως να μας κάνει αίσθηση ένα ακόμα!!!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ελληνική τηλεόραση που δεν ασχολήθηκε ιδιαιίτερα με τον επικοντιστή, ενώ το διαδίκτυο κράτησε κάπως τα προσχήματα αφιερώνοντας αρκετό χώρο στα όσα έκανε και είπε ο 16χρονος σούπερ αθλητής. Το λάθος είναι φυσικά μεγάλο, γιατί ο Καραλής έχει όσα θετικά πρέπει να προβάλλει η Ελλάδα, ειδικά στα νέα παιδιά. Επιμονή και σκληρή προσπάθεια, ΄συστηματική δουλειά, προσήλωση στο στόχο του και κυρίως ελπίδα για το μέλλον, όλα εκείνα τα στοιχεία δηλαδή, που εάν εφαρμόζαμε στην καθημερινή μας ζωή, θα μας είχαν βγάλει από την κρίση, οικονομική και ηθική!

Θα πει βέβαια ο μέσος φίλαθλος, «τι με ενδιαφέρει εμένα ο Καραλής, η ομάδα μου θέλω να κερδίζει...». Εκεί είναι και το μεγάλο στοίχημα της αθλητικής δημοσιογραφίας, να αναδείξει δηλαδή το κατόρθωμα του Καραλή και να πείσει τον αναγνώστη ή τον τηλεθεατή για την αξία του. Να προβάλλει την προσωπική ιστορία του 16χρονου αλλά και την ιστορία των γονιών του, που ήταν αθλητές και τους ένωσε στον Πύργο η αγάπη για τον αθλητισμό.

Ο πατέρας του Εμμανουήλ, ο Χάρης, ιδιαίτερα πολυτάλαντος έκανε ύψος, έκανε δίσκο, έπαιζε τερματοφύλακας στον Εθνικό Πύργο, έκανε επί κοντώ αλλά και δέκαθλο. Η μητέρα του, η Σάρα από την Ουγκάντα ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένεια της και ασχολήθηκε με το άλμα εις μήκος και θα είχε τεράστια εξέλιξη αν δεν τραυματιζόταν. Το τέλος του σχολείου, ο Χάρης και η Σάρα ήρθαν στην Αθήνα για σπουδές Φυσικής Αγωγής και Φυσιοθεραπείας όπου συνεχίστηκαν για τη Σάρα στη Νέα Υόρκη. Ο γάμος τους ήταν φυσικό επακόλουθο και το αποτέλεσμα ήταν δύο παιδιά, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Εμμανουήλ και η Αγγελική επίσης αθλήτρια.

Κι αν δεν πείσει τον μέσο φίλαθλο η ιστορία των γονιών, υπάρχει και η ιστορία του Εμμανουήλ, που πασχίζει να συνδυάσει το σχολείο με τον αθλητισμό, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι συνομήλικοι του γυρίζουν από το ένα καφέ στο άλλο και αντί να κρατούν μπάλα, ρακέτα ή κοντάρι, προτιμούν το smartphone ή το τσιγάρο!

Ο ίδιος ο Εμμανουή Καραλής βέβαια δεν ανησυχεί. Πάντα χαμογελαστός συνεχίζει την πορεία του προς την κορυφή, καθώς ξέρει ότι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, θα τον μάθουν όλοι. Ακόμα και αυτοί που το περασμένο Σάββατο προτίμησαν το ντέρμπι...

Υ.Γ. Δηλώνω υπερήφανος επειδή τα μέσα στα οποία εργάζομαι, έδωσαν ιδιαίτερη έκταση στο παγκόσμιο ρεκόρ του Καραλή. Το gazzetta.gr με πλήρες άρθρο από τη δημοσιογράφο Αργυρώ Γιαννουδάκη που κάλυπτε το πανελλήνιο πρωτάθλημα και λίγη ώρα μετά με αποκλειστικές δηλώσεις του. Αλλά και το MEGA ήταν το μοναδικό ιδιωτικό κανάλι πρόλαβε την είδηση και την έπαιξε στο κεντρικό δελτίο του Σαββάτου και την επομένη είχε μεγάλο ρεπορτάζ!

Δείτε εδώ ένα εξαιρετικό βίντεο για τον αγώνα του

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος