Δεν είχε ντέρμπι, είχε παγκόσμιο και πανελλήνια ρεκόρ!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Δεν είχε ντέρμπι, είχε παγκόσμιο και πανελλήνια ρεκόρ!

bet365

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου δεν είχε ούτε αποβολές, ούτε αμφισβητούμενες φάσεις, ούτε τον κόσμο που δικαιούνταν να έχουν οι αθλητές για το θέμα που πρόσφεραν... Δεν είχε καν την απαιτούμενη προβολή, παρότι σημείωθηκε παγκόσμιο και τρία πανελλήνια ρεκόρ. Ας όψονται Ολυμπιακός και ΑΕΚ!

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ παίδων στο επί κοντώ, η Βούλα Παπαχρήστου έπιασε όριο για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες το τριπλούν, ο Κώστας Μπανιώτης έφτασε κοντά στην κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ στο άλμα εις ύψος, ο Κώστας Φιλιππίδης έκανε μία ακόμα σταθερά καλή εμφάνιση.

Ευτυχώς που υλοποιήθηκε η ιδέα δημιουργίας παιδικής κερκίδας το απόγευμα του Σαββάτου με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας και σε συνεργασία με τις ΕΑΣ και τα σωματεία απέδωσε καρπούς, αφού οι μικροί αθλητές των σωματείων της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, όχι μόνο ήρθαν στο στάδιο, αλλά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και και να φωτογραφηθούν με τους αθλητές, που με το τέλος των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων τους οδηγούνταν στην παιδική κερκίδα.

Θα προκαλούσε πραγματικά θλίψη η εικόνα του ΣΕΦ, χωρίς τα παιδιά!

Συνολικά στη διάρκεια του διημέρου έγινε μία κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο, τρία πανελλήνια ρεκόρ, σημειώθηκε ένα όριο για Ολυμπιακούς Αγώνες και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δύο όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και τρία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ.

Αναμφίβολα το πρόσωπο των αγώνων ήταν ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο 16χρονος επικοντιστής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου πέτυχε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο στην κατηγορία των Παίδων ξεπερνώντας τα 5,53 μέτρα στο επί κοντώ. Η επίδοση του αποτελεί επίσης κορυφαία επίδοση όλων των εποχών για την Ευρώπη και φυσικά πανελλήνιο ρεκόρ (το βελτίωσε δύο φορές, νωρίτερα είχε κάνει και 5,39 μ.). Παράλληλα ο νεαρός σημείωσε επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ, που θα γίνει στην Τιφλίδα.

Το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ βελτίωσε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 5.000 μ. βάδην των ανδρών και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής χρονιάς. Ο αθλητής του Ναπολέντα Κεφαλόπουλου διένυσε την απόσταση σε 19.08.74 και άφησε στην ιστορία το δικό του 19.11.07 από πέρυσι.

Λαμπρό μέλλον φαίνεται πως έχει στον αθλητισμό και ένας άλλος νεαρός αθλητής, ο ...σχεδόν 17χρονος Αντώνης Μέρλος. Ο αθλητής από το Λουτράκι βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο ύψος Παίδων. Ο νεαρός ξεπέρασε τα 2,14 μ. και έγινε το...απόλυτο αφεντικό στο αγώνισμα, ενώ νωρίτερα είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ του Αντώνη Μάστορα, ξεπερνώντας τα 2,11 μέτρα.

Με αυτή την επίδοση ο Μέρλος έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τιφλίδας. Ο αθλητής έχει φέτος την δεύτερη επίδοση στην κατηγορία του στην Ευρώπη.

Η Βούλα Παπαχρήστου είχε κέφια στον πρωινό προκριματικό του τριπλούν και με ένα άλμα στα 14,15 μ., εξασφάλισε τη συμμετοχή της τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τους αγώνες του στην Ευρώπη εμφανίστηκε στο ΣΕΦ ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο αθλητής βρέθηκε πολύ κοντά στο να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ (2,35 μ.) του Λάμπρου Παπακώστα, το οποίο κρατάει από το 1995, τελικά ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 2,33 μ., επίδοση που είναι όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ και μία από τις κορυφαίες φέτος στον κόσμο.

Εισιτήριο για μεγάλη διοργάνωση εξασφάλισε και ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος όμως θα μείνει πιστός στην αρχική του θέση και δεν θα ταξιδέψει στο Πόρτλαντ. Ο κορυφαίος Ελληνας σπρίντερ των τελευταίων ετών πέτυχε 6.62 στα 60 μ. έπιασε το όριο (6.65) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και έγινε ο όγδοος Ελληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου ήταν η μικρότερη νικήτρια της διοργάνωσης και ίσως η μικρότερη αθλήτρια, που επικράτησε ποτέ σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ στην ιστορία της διοργάνωσης. Η μόλις 15 ετών και δύο μηνών αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης, ξεπέρασε τα 3,90 μ. στο επί κοντώ, ισοφάρισε το ρεκόρ της και σημείωσε επίδοση καλύτερη από το 3,80 μ., που είναι το όριο για το κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας της.

Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξαν πως βρίσκονται κι άλλοι πρωταθλητές μας. Ο Φιλιππίδης μετά το χαμένο άλμα στα 5,39 μ., όπου ξεκίνησε τον αγώνα του, συνέχισε δίχως προβλήματα στα 5,53 μ., 5,60 μ. και 5,70 μέτρα, όπου τελικά ολοκλήρωσε τον αγώνα του. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,80 μ., όπου είχε καλές προσπάθειες.

Στη σωστή τροχιά ενόψει των αγώνων του ανοιχτού έδειξε πως είναι η Ανδριάνα Φέρρα, που πέτυχε δύο φορές ατομικό ρεκόρ στα 200 μ. και έδειξε έτοιμη να κυνηγήσει το όριο τόσο για το Αμστερνταμ (23.30) όσο και για το Ρίο (23.20). Η Φέρρα στον προκριματικό σημείωσε 23.97, ενώ λίγες ώρες μετά στέφθηκε νικήτρια με έτυχε 23.89 και πλέον είναι η τέταρτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Τέσσερις κούρσες και ισάριθμα ρεκόρ για την Ειρήνη Βασιλείου, που έδειξε πως φέτος θα είναι η χρονιά της. Η αθλήτρια ήταν νικήτρια στα 400 μ. με με 53.60 (53.68 στον προκριματικό), ενώ ήταν εξίσου αποτελεσματική και στα 200 μ., όπου ήταν δεύτερη με 24.22 (24.58 στον προκριματικό), πετυχαίνοντας την έβδομη καλύτερη επίδοση εντός συνόρων όλων των εποχών στα 200 μ. και η τέταρτη στα 400 μέτρα.

Στα 60 μ. εμπ. η Ελισάβετ Πεσιρίδου πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 8.26 και «έπιασε» στην έκτη θέση όλων των εποχών την Χριστιάνα Ταμπάκη.

Ο Στεφάν Φλοριάν έτρεξε δύο φορές (τρίτη φέτος) τα 200 μ. κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων (22.34) πετυχαίνοντας 22.12 στον τελικό και 22.48 στον προκριματικό της απόστασης. Ο νεαρός περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ελληνοποίησης του, προκειμένου να συμμετάσχει σε διοργανώσεις με την εθνική ομάδα.

Πέντε εκατοστά από το Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στο μήκος βρέθηκε ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, που είχε άλμα στα 7,14 μ., ενώ σε τροχιά μεγάλης διοργάνωση έδειξαν πως βρίσκονται αρκετοί έφηβοι και νεάνιδες. Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει αρχίσει και ...ζεσταίνεται και με 7,30 μ. ήταν δεύτερος στο μήκος, ο Δημήτρης Μονόπωλης ήταν 5ος στο στο τριπλούν (15,21) με νέο ατομικό ρεκόρ, ο Αγγελος Βασιλείου πέτυχε 3.48.27 έγινε ο κορυφαίος Ευρωπαίος της κατηγορίας για τη σεζόν και βρέθηκε κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας στα 3.000 μ., ενώ σε ανοδική πορεία έδειξε πως βρίσκεται ο Θανάσης Καλάκος στα 800 μ. (1.52.30) και ο Νίκος Νεράτζης στο επί κοντώ (5,05 μ.), που ξεπέρασαν τους εαυτούς τους.

Στα κορίτσια η Αλεξία Πολυκράτη σημείωσε σπουδαία επίδοση στον προκριματικό των 400 μ. με 56.63, επίδοση που έχασε την ευκαιρία να βελτιώσει στον τελικό, εκεί όπου έκανε άκυρη εκκίνηση. Στο ίδιο αγώνισμα η Βέρα Γρίλλου σημείωσε 57.03, στη σφαιροβολία η Ευαγγελία Γερομαρκάκη ήταν νικήτρια με 14,50 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ στο βάδην η Βαίτση δεύτερη με 13.48.41, επίδοση κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ. Στο τριπλούν η νεάνιδα Κωνσταντίνα Ρωμαίου ανέβηκε στο βάθρο με 12,94 μ., όπως και η Γεωργία Τερζάκη στα 60 μ. εμπ. (8.80).

Ελπιδοφόρες εμφανίσεις, έστω κι αν δεν κατέκτησαν μετάλλιο πραγματοποίησαν και οι Χρήστος Παπούλιας (1.500 μ. - 3.59.63), Γιώργος Καλογεράκης (400 μ. - 49.75), Κλειώ Σάντα (60 μ. εμπ. - 8.82). Στο βάθρο των νικητών στο επί κοντώ ανέβηκε και δεύτερη κορασίδα. Η Μυρτώ Κασσωτάκη ήταν τρίτη με 3,65 μ. και έβαλε κι αυτή τις βάσεις για καλές εμφανίσεις στον ανοιχτό στίβο.

Οπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση έτσι και σε αυτή δεν έλειψαν οι...άτυχοι. Ο Λούης Τσάτουμας, ο Κώστας Δουβαλίδης και η Μαρία Γάτου ναι μεν κατέβηκαν με αξιώσεις στη διοργάνωση, ωστόσο δεν πήραν τελικά αυτό που θα ήθελαν, καθώς στο σύνολο τους τραυματίστηκαν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα