«Ζεσταίνεται» η Πεσιρίδου

«Ζεσταίνεται» η Πεσιρίδου

«Ζεσταίνεται» η Πεσιρίδου

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου έκανε ατομικό ρεκόρ στα 60μ. του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου και έδειξε να βρίσκεται στον σωστό δρόμο ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού στο Πόρτλαντ. 

Η καλή της αγωνιστική κατάσταση είχε φανεί από την αρχή της σεζόν.  Το 7.44 που είχε σημειώσει η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60 μ. προμήνυε μία καλή επίδοση στα εμπόδια., η οποία ήρθε σήμερα.

 

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου διένυσε την απόσταση σε 8.26, βελτίωσε το 8.29, που είχε από πέρυσι και έδειξε πως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη, ώστε να φτάσει σε μία επίδοση κάτω από τα 8.14 το οποίο είναι και όριο για τον Πόρτλαντ. «Είμαι καλά και πιστεύω πως μπορώ να τρέξω ακόμη γρηγορότερα. Εχω κάποια προβλήματα στα δύο πρώτα εμπόδια, τα οποία και προσπαθώ να βελτιώσω. Νομίζω πως αν μπω σε κούρσα με συναγωνισμό θα καταφέρω να κυνηγήσω μια επίδοση στο 8.20», είπε η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στο εθνικό πρωτάθλημα Ρουμανίας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο κι έπειτα θα τρέξει στην Κωνσταντινόπουλη. Η Πεσιρίδου έπιασε στην έκτη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα την Χριστιάνα Ταμπάκη. 

Δεύτερη στον τελικό των 60 μ. με 8.80 ήταν η Γεωργία Τερζάκη και τρίτη η Κυριακή Σαμάνη με 8.81.

 

Στους άνδρες ο Μιχάλης Κιάφας βελτίωσε για μία ακόμη φορά φέτος το ατομικό του ρεκόρ και κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 8.11 (60 μ. εμπ.). Δεύτερος με 8.12 ο Νίκος Σαισανάς. Εκτός συναγωνισμού ο Μίλαν Τραικοβιτς σημείωσε 7.79. Ο Κιάφας πραγματοποιεί σταθερές εμφανίσεις στη σεζόν και δείχνει πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να κυνηγήσει το στόχο του, που είναι το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ.

Άτυχος στάθηκε ο κορυφαίος Έλληνας εμποδιστής, Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος λίγο πριν από τον προκριματικό εγκατέλειψε, λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε στον αριστερό δικέφαλο. Η ακτινογραφία έδειξε θλάση , το οποίο σημαίνει ότι θα μείνει εκτός για 10 μέρες. 

Best of internet