Η κούπα στον Λευκό Πύργο! (pics)

Gazzetta team
Η κούπα στον Λευκό Πύργο! (pics)

bet365

Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ επικράτησαν 32-31 της Νέας Ιωνίας και πήραν το Κύπελλο Ελλάδας στο χάντμπολ γυναικών! Δείτε εικόνες από τον θρίαμβο.

«Ασπρόμαυρη» βάφτηκε η κούπα του Κυπέλλου γυναικών στο χάντμπολ, αφού τα κορίτσια της Γρηγορίας Γκόλια μπροστά σε περίπου 1000 της ομάδας τους στο «Σπίτι του Χάντμπολ» κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της άκρως μαχητικής Νέας Ιωνίας.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά και με κορυφαία τη Νούλα προηγήθηκε 4-1. Η Νέα Ιωνία πέρασε στην αντεπίθεση και κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 8-7, εκματαλλευόμενη τις δύο δίλεππτες. Τρία γκολ της Τσαουσίδου επανέφεραν το προβάδισμα στις «ασπρόμαυρες», οι οποίες έκλεισαν το πρώτο μέρος με προβάδισμα τριών τερμάτων (16-13).

Δύο γκολ ακόμα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έφεραν ένα σημαντικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (18-13), ωστόσο η Νέα Ιωνία το έκανε ξανά ντέρμπι. Ροκάνισε τη διαφορά και κατάφερε να πάρει προβάδισμα 27-26 στο 21'. Η Μούρνου όμως πήρε το όπλο της, η Μάστακα έκανε το 32-30 και το χαμένο πέναλτι της Τσακάρου τρία λεπτά πριν τη λήξη «κλείδωσε» το τελικό 32-31 υπέρ του δικεφάλου!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ακολούθησε... πανδαιμόνιο, με τις παίκτριες να αφιερώνουν τη νίκη στον κόσμο και να πανηγυρίζουν σαν τρελές μαζί του.

H ταυτότητα του αγώνα

ΠΑΟΚ- ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 32-31

Τα πεντάλεπτα: 4-2, 6-5, 7-8, 9-11, 13-12, 16-13 (ημχ.), 19-15, 22-18, 23-21, 25-26, 30-29, 32-31

ΠΑΟΚ (Γρηγορία Γκόλια): Νούλα 2, Τζέριτς, Μάστακα 3, Μίλασιτς 6, Στρατάκη, Βαφειάδου 2, Παπάζογλου, Μούρνου 12, Τσαουσίδου 7, Παύλου, Καρσανίδου, Ράτσικα, Τσομπανίδου, Μπατζαρακούδη, Κωστοπούλου, Κοκτσίδου.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Κεπεσίδου, Μπαλάφα 1, Αργυροπούλου, Μπράουερ 4, Παπανικολάου 3, Πάπα 5, Σαϊντοβα, Ζηγούρα, Ζηνωνίδου, Τσάκαλου 8, Διακογιάννη, Χατζηπαρασίδου 5, Βασιλειάδου, Μασμανίδου, Χρονοπούλου 5, Στουγιαννίδου.

Διαιτητές: Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, δίλεπτα: 3-3, πέναλτι: 3/4-2/6.


Δηλώσεις

Γρηγορία Γκόλια (προπονήτρια ΠΑΟΚ): «Ήταν ένα εκπληκτικό παιχνίδι για το γυναικείο χάντμπολ με πολύ ποιοτικές ελληνίδες παίκτριες, οι οποίες αξίζουν μεγαλύτερη προσοχή. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την εμφάνιση και το κύπελλο, δούλεψαν σκληρά και το άξιζαν».

Λένα Μούρνου (MVP τελικού): «Σε κάποιες φάσεις το πήρα πάνω μου, αλλά η ομάδα κερδίζει, όχι μία παίκτρια. Ήταν ένας πολύ ποιοτικός τελικός υψηλού επιπέδου. Ήμασταν συγκεντρωμένες και καταφέραμε να φέρουμε στον Σύλλογο ένα ακόμα τρόπαιο».

Σοφία Ναϊσίδου (προπονήτρια Νέας Ιωνίας): «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Παρά την στεναχώρια μας, πιστεύω ότι είναι καλό και άλλες ομάδες να κερδίζουν τίτλους και να παίρνουν δύναμη από αυτούς, έτσι ώστε γενικά το γυναικείο χάντμπολ να ανεβαίνει επίπεδο. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο τελικός Κυπέλλου είναι διαφορετικό ματς από το πρωτάθλημα που μετράει η διάρκεια. Παίζει ρόλο ποιος το θέλει περισσότερο και ποιος κάνει λάθη. Δυστυχώς η δικιά μου ομάδα ήταν αυτή που έκανε τα περισσότερα κυρίως στην άμυνα».

Λαμπρίνα Τσάκαλου (πλέι μέικερ Νέας Ιωνίας): «Ήταν ένας τελικός όπως τον περιμέναμε. Είχαμε προβλήματα στην άμυνα, αφού το κέντρο μας δεν λειτούργησε σωστά. Στα τελευταία λεπτά δεχθήκαμε εύκολα τέρματα. Γενικά ήταν ένα παιχνίδι πολύ καλό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα