Εξαιρετικός ο Μπανιώτης - Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων ο Μέρλος

Εξαιρετικός ο Μπανιώτης - Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων ο Μέρλος

Ο πιτσιρικάς Αντώνης Μέρλος κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων στο άλμα εις ύψος, με τον Κώστα Μπανιώτη να του δείχνει τον δρόμο πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, την πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού στίβου.

Εξαιρετικός ο Μπανιώτης - Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων ο Μέρλος

 

Τον τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας κατέκτησε ο Κώστας Μπανιώτης με άλμα στα 2,33 μ.. Ο Θεσσαλονικιός πρωταθλητής έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του και έπιασε το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ. 

Ο Μπανιώτης στη συνέχεια έκανε ένα άλμα στα 2,35 μ., ύψος που χάθηκε στις λεπτομέρειες κι έπειτα προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση δοκιμάζοντας στα 2,37 μ., ώστε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ του Λάμπρου Παπακώστα από το 1995. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου έδειξε πως φέτος είναι σε θέση να ανέβει ακόμη υψηλότερα.
 
«Παρά το γεγονός ότι είχα αρκετή αναμονή κατάφερα άλμα με το άλμα να βρω το ρυθμό μου. Για εμένα το 2,35 μ. ήταν σαν περασμένο ύψος, αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξα στη συνέχεια να το αφήσω και να δοκιμάσω στα 2,37 μέτρα. Ημουν πολύ καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Παράλληλα έβαλα τις βάσεις για το Πόρτλαντ, μπορεί να έπιασα το όριο όμως εκεί θα είναι η 12άδα», δήλωσε ο Μπανίωτης, ο οποίος έχει προγραμματίσει την προσεχή Τρίτη να αγωνιστεί στην Οστράβα και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως θα ξεκουραστώ και εκεί θα έχω την ευκαιρία για κάτι καλύτερο».

Ο Μπανιώτης έκανε το πρώτο του άλμα στα 2,14 μ., όπου είχε μία άκυρη προσπάθεια  στη συνέχεια πέρασε τα 2,16 μ., έπειτα τα 2,24 μ., 2,30 μ., 2,33 μ. με την δεύτερη και βελτίωσε το ρεκόρ του στον κλειστό στίβο.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αντώνης Μέρλος, με άλμα στα 2,14μ. και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων. Ο αθλητής του Γιάννη Δανβουνέλη στο προηγούμενο άλμα του, είχε ισοφαρίσει το πανελλήνιο ρεκόρ με τον πήχη στα 2,11 μ., επίδοση η οποία ανήκε από τις 26/01/2008 στον Αντώνη Μάστορα, που δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν περίμενα να κάνω το 2,14 μ., ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκα τόσο ψηλά. Το μόνο που αλλάζει από εδώ και πέρα είναι η ψυχολογία μου. Κατά τα άλλα συνεχίζω τη δουλειά», είπε ο νεαρός αθλητής, που είχε ατομικό ρεκόρ 2,06 μέτρα και παράλληλα εξασφάλισε και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ. 

 Τρίτος ήταν ο Δημήτρης Πατραμάνης με 2,14 μέτρα. 

Best of internet