ΟΧΕ: «Δεν κατάφεραν να αμαυρώσουν την γιορτή»

ΟΧΕ: «Δεν κατάφεραν να αμαυρώσουν την γιορτή»

Με ανακοίνωσή της Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος αναφέρεται στα επεισόδια που έγιναν στη Μίκρα, τονίζοντας πως και πάλι αυτοί που τα έκαναν δεν κατάφεραν να αμαυρώσουν την γιορτή.

ΟΧΕ: «Δεν κατάφεραν να αμαυρώσουν την γιορτή»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας αναφορικά με τα όσα θλιβερά έγιναν κατά την διάρκεια του πρώτου ημιτελικού του Final-4 Γυναικών και συγκεκριμένα στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Αμύντα. Η ΟΧΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια που πήγαν να χαλάσουν την γιορτή, επισημαίνοντας πως και πάλι δεν κατάφεραν να την αμαυρώσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στο 43:55 του 1ου ημιτελικού του 14ου φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος Χάντμπολ Γυναικών ΠΑΟΚ- Αμύντας Αμυνταίου και ενώ το σκορ ήταν 17-12 υπέρ του ΠΑΟΚ, 30-40 άτομα έχοντας τα πρόσωπα τους καλυμμένα με κουκούλες και κράνη, έκαναν επίθεση και εισέβαλαν για λίγα λεπτά στον προθάλαμο μεταξύ εισόδου και κερκίδων του κλειστού γυμναστηρίου της Μίκρας (Σπίτι του Χάντμπολ), πέταξαν δύο φωτοβολίδες και άνοιξαν δύο πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα.

Εκείνη την στιγμή στο κλειστό βρισκόντουσαν περίπου 300 φίλαθλοι στην πλειοψηφία τους μικροί αθλητές, γονείς και παράγοντες του χάντμπολ, καθώς και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

Πέρας την διακοπής του αγώνα και της αναστάτωσης που προκλήθηκε από αυτό το γεγονός ουδεμία σωματική βλάβη υπέστησαν οι θεατές και συντελεστές του αγώνα.

Αφού καθαρίστηκαν ο αγωνιστικός χώρος, και οι κερκίδες, ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε ομαλά με νικητή τον ΠΑΟΚ με 24-15.

Η ΟΧΕ καταδικάζει απερίφραστα την κάθε μορφής βίας απ’ όπου και αν προέρχεται. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξένα προς το χάντμπολ στοιχεία προσπάθησαν αμαυρώσουν την γιορτή του κυπέλλου.

Ούτε αυτή την φορά τα κατάφεραν.

Το χάντμπολ σε πείσμα όλων αυτών θα συνεχίζει να αγωνίζεται ειδικά στο Σπίτι του, το «Σπίτι του Χάντμπολ».

Είναι απορίας άξιο πως σε μία αθλητική εγκατάσταση που χρησιμοποιούν πολλά Σωματεία της Θεσσαλονίκης σε διάφορα αθλήματα και χωρίς την παρουσία ή την αντιπαλότητα -μεταξύ των φιλάθλων που βρισκόντουσαν μέσα στο κλειστό- εισέβαλαν βίαια άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό και δει με το χάντμπολ.

*Επιπλέον η ΟΧΕ από την αρχή της περασμένης εβδομάδας απέστειλε έγγραφα προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, όπου ζητούσε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφάλειας για την ομαλή διεξαγωγή του φάιναλ φορ.

Μάλιστα μετά από συνεννόηση με την Αστυνομία τροποποίησε το πρόγραμμα και όρισε τον 2ο ημιτελικό ΠΑΟΚ- Αμύντας στις 14:30 αντί τις 16:30 (αντέστρεψε δηλαδή τους ημιτελικούς και το Νέα Ιωνία- Αναγέννηση Άρτας ορίστηκε ως 2ος ημιτελικός)».

Best of internet