Υπό επιτήρηση η Κένυα από την WADA

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Υπό επιτήρηση η Κένυα από την WADA

bet365

H πιθανότητα η Κένυα να μην εκπροσωπηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μοιάζει πλέον ως πιθανό ενδεχόμενο, αφού απόψε (13/02) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA), ανακοίνωσε ότι θέτει την χώρα υπό επιτήρηση,αφού απέτυχε να εναρμονιστεί με τους κανονισμούς.

Η διορία που είχε η αφρικανική χώρα να ανασυντάξει τον εθνικό οργανισμό αντιντόπινγκ, ώστε να λειτουργεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα που έχει θέσει η WADA εξέπνευσε το βράδυ της Πέμπτης (13/02)

Έτσι, η WADA αποφάσισε να αναθέσει από την ανεξάρτητη επιτροπή αρχή που ελέγχει την πρόοδο συμμόρφωσης το επόμενο δεκαπενθήμερο να ετοιμάζει μία αναλυτική έκθεση, προκειμένου να αξιολογηθεί από το συμβούλιο τoυ Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

Η WADA εκείνο που ουσιαστικά ζητούσε από την Κένυα ήταν να επιχορηγήσει με 4,5 εκατ. ευρώ τον εθνικό οργανισμό αντιντόπινγκ προκειμένου να επανδρωθεί.

Στην ανακοίνωση της η WADA παραδέχεται ότι έχουν γίνει κάποια βήματα εκσυγχρονισμού «αλλά υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα που απαιτείται να γίνει».

Να θυμίσουμε ότι και η χώρα μας έχει διορία έως και την 30η Μαρτίου προκειμένου να εναρμονιστεί πλήρως με τους κανονισμούς της WADA, διότι διαφορετικά η τύχη που περιμένει τους Έλληνες αθλητές είναι μάλλον δυσοίωνη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα