Ο Έλληνας πίσω από τα Παγκόσμια κολύμβησης της Ντόχα

Gazzetta team
Ο Έλληνας πίσω από τα Παγκόσμια κολύμβησης της Ντόχα

bet365

Ο Πέτρος Τσιάλλας, εκτελεστικός διευθυντής της επιτροπής διεκδίκησης των παγκοσμίων πρωταθλημάτων κολύμβησης της Ντόχα, το οποίο ανέλαβε πρόσφατα να διοργανώσει η πρωτεύουσα του Κατάρ, το 2021 και 2023 μίλησε για την εξέλιξη αυτή.

«Δεν το περιμέναμε. Χωρίς καμία υπερβολή. Υπήρχε σαν σενάριο στο μυαλό μας, δεδομένου ότι είχαμε καταθέσει και παρουσιάσει ένα φάκελο που πληρούσε όλες τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όμως η έκπληξη και χαρά ήταν μεγάλη γιατί είχαμε απέναντί μας πάρα πολύ δύο πάρα πολύ δυνατές υποψηφιότητες, αυτές από την Ιαπωνία και Κίνα. Οι Ασιάτες είχαν διοργανώσει και στο παρελθόν το Παγκόσμιο, είναι υπερδυνάμεις στο χώρο και είχαν το αβαντάζ. Τελικά όμως, η πρόταση μας ήταν πιο πειστική και έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια απόφαση σταθμός στην ιστορία της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο κ. Τσιάλλας.

Τον Δεκέμβριο του 2014 η Ντόχα φιλοξένησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα με τον Πέτρο Τσιάλλα να ηγείται της οργανωτικής επιτροπής και έξι μήνες αργότερα, με τη στήριξη της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ και από τη θέση του διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού, άρχισε να ετοιμάζει το φάκελο υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του 2023.

«Μία μικρή αλλά έμπειρη ομάδα, αποτελούμενη από μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω στο πλάνο και το φάκελο υποψηφιότητας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η υποψηφιότητα μας στηρίχθηκε στις υπάρχουσες, δοκιμασμένες εγκαταστάσεις και τις υποδομές τις πόλης, την εμπειρία και την τεχνογνωσία που πλέον διαθέτουμε, την υποστήριξη και βούληση της κυβέρνησης για την ανάληψη αυτής της διοργάνωσης και φυσικά σε κάποιες πρωτοποριακές προτάσεις.

Όπως αυτήν του Aspire Dome, του πιο σύγχρονου τεχνολογικά κλειστού γυμναστηρίου πολλαπλών αθλητικών εκδηλώσεων, που θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο κλειστό κολυμβητικό κέντρου του κόσμου, με την τοποθέτηση πέντε προσωρινών κολυμβητικών δεξαμενών (σ.σ. συνολικά για τη διοργάνωση θα λειτουργήσουν 16 αγωνιστικές και προπονητικές πισίνες, επτά περισσότερες από το Καζάν), πλέον του διεθνούς κέντρου τύπου και τηλεόρασης. Είχαμε ένα πολύ δυνατό στρατηγικό πλάνο και ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα προώθησης και προβολής των αγώνων. H επιτυχία αυτή, έρχεται να προστεθεί σαν ένα επιπλέον βήμα ανάπτυξης της χώρας, μέσω του αθλητισμού, μιας και ο αθλητισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της κοινωνίας του Κατάρ».

Σχετικά με την αντιμετώπιση που έχει ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια στο Κατάρ δεν έκρυψε πως «έχω εισπράξει πλήρη αποδοχή, εμπιστοσύνη και συμπαράσταση. Νοιώθω μέλος της οικογένειάς τους».

 

Τελευταία Νέα