Ένας τελικός γεμάτος λάμψη και προκλήσεις!

Gazzetta team
Ένας τελικός γεμάτος λάμψη και προκλήσεις!

bet365

Τα ξημερώματα της Δευτέρας διεξάγεται στην Καλιφόρνια ο μεγάλος τελικός του NFL, ο οποίος έχει την ιδιαιτερότητα και τη λάμψη ενός επετειακού ματς, καθώς είναι το 50ος που διεξάγεται από καταβολής της αμερικάνικης λίγκας ποδοσφαίρου.


Παίχτες με ταλέντο ευστροφία και δύναμη, που συνδυάζουν ταχύτητα και εξαιρετικά αντανακλαστικά, ευφυείς αρχηγοί που καταστρώνουν στρατηγική και την εφαρμόζουν προκειμένου να ξεπεράσουν εξίσου ικανούς αντιπάλους.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι εισαγωγή για κάποιο φιλμ του σινεμά, αλλά η ιστορία του αθλήματος αυτού είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από οποιαδήποτε αφήγηση μυθοπλασίας.

Στο ρόλο των πρωταγωνιστών βρίσκονται παίχτες και προπονητές και με το σενάριο αγωνιώδες να γράφεται LIVE μέσα στο γήπεδο.

Άλλωστε δεν είναι ψέμα να πούμε, πως από τις επικές ταινίες του κλασσικού κινηματογράφου άντλησαν έμπνευση στο NFL για να λανσάρουν το "προϊόν" αυτό, το οποίο σαν ομαδικό σπορ θεωρείται το θεαματικότερο στον κόσμο, με την τηλεόραση και τον τρόπο που το προβάλλει τα τελευταία χρόνια, να το κάνει να βρίσκεται όχι απλα πρώτο στις καρδιές των αμερικανών (υποσκελίζοντας ακόμα και το ΝΒΑ), αλλά και να κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους σε ευρωπαϊκό έδαφος!

Φτάνουμε στο σήμερα λοιπόν, όπου μετά από έναν μίνι αλλά επίπονο μαραθώνιο 16 αγωνιστικών, ξεχώρισαν τα μεγάλα φαβορί, τα οποία επιβεβαίωσαν την μεγάλη τους φόρμα, αφού με βάση τη φετινή βαθμολογία οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες, oι Carolina Panthers και οι Denver Broncos ως πρωταθλητές των περιφερειών τους (NFC και AFC) θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους διεκδικώντας το "άγιο δισκοπότηρο" του ΝFL...

Οι υπερηχητικοί Panthers, οι οποίοι γνώρισαν μόλις μια ήττα σε ολόκληρη τη σεζόν, μοιάζουν με φορτηγό με σπασμένα φρένα, συντρίβοντας μάλιστα στον τελικό της NFC τους Cardinals με 49-15, καθοδηγούμενοι από τον παίχτη "αποκάλυψη" φέτος, τον Καμ Νιούτον.

Από την άλλη μεριά, οι Denver Broncos, σκληροτράχηλοι και αδιαπέραστοι αμυντικά, κατάφεραν να αποκαθηλώσουν τους περσινούς πρωταθλητές του Tom Brady και υπό τις οδηγίες του ζωντανού θρύλου, Πέιτον Μάνινγκ, δηλώνουν έτοιμοι για το μεγάλο θαύμα κόντρα στο μεγάλο φαβορί!

Cam "Superman" Newton VS Peyton "Living Legend" Manning λοιπόν την Κυριακή κι όπως όλα δείχνουν αναμένεται να δούμε ένα απολαυστικό ματς.

Τεχνική ανάλυση

Η ομάδα που θα καταφέρει να προστατεύσει την μπάλα και να μην την πουλήσει θα είναι και αυτή που θα κατακτήσει τη νίκη.

Και οι δυο θα επιδιώξουν να προκαλέσουν ασφυξία στον αντίπαλο, ώστε να υποπέσει σε βεβιασμένα λάθη, γιατί αυτά είναι που οδηγούν σε εύκολα σκοραρίσματα (touch downs).

Για την Carolina ο αρμόδιος διαχειριστής της μπάλας Cam Newton έχει επιδείξει τα προηγούμενα έτη αστάθεια στην ευστοχία του οταν πιέζεται.

Φέτος όμως έχει καταφέρει να βελτιωθεί σημαντικά αποτελώντας μία διπλή απειλή. Συνδυάζει την πάσα του με την εκρηκτική ευχέρεια που διαθέτει στο να τρέχει με την μπάλα στα χέρια, όμως θα είναι ικανός να διαχειριστεί μια κατάσταση γεμάτη πίεση και άγχος; Στον τελικό της περιφέρειας κόντρα στους Cardinals τα κατάφερε μια χαρά πάντως!

Οι Broncos χάρη στην αμυντική τους γραμμή θα είναι παρόντες στο Superbowl και ξέρουν καλά πως οι Panthers δεν έχουν αντιμετωπίσει πιο σκληροτράχηλη άμυνα φέτος!

Ο quarterback τους, Peyton Manning παίζει σε ένα ρόλο που δεν έχει συνηθίσει, αφού δεν έχει πια τη δύναμη και την ευστοχία που διέθετε, καθότι διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του κι αυτό ίσως να είναι το τελευταίο του παιχνίδι...

Όλα αυτά όμως ίσως να μην χρειάζονται, καθώς η υπομονή, η ψυχραιμία και η ικανότητα του να διαβάζει το παιχνίδι ως game manager λειτούργησε ευεργετικά στα playoffs και απ' ότι φαίνεται όχι μόνο αποδέχθηκε το νέο ρόλο του, αλλά τον εκτέλεσε και στον μέγιστο βαθμό.

Οι πάσες του Μanning ήταν αποτελεσματικές στο προηγούμενο παιχνίδι, όμως οι συμπαίχτες του για να έχουν περισσότερες ελπίδες να σηκώσουν την "κούπα" πρέπει να βελτιωθούν στην υποδοχή της μπάλας και δη στην πλάτη της άμυνας των Panthers, οι οποίοι φαίνεται να υστερούν, καθώς οι αμυντικοί τους παίζουν επιθετική άμυνα, βρίσκονται πιο μπροστά απ'οτι συνηθίζεται και κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση φέτος έχουν κλέψει την μπάλα πριν αυτή φτάσει καν στο προορισμό της.

Μένει να δούμε λοιπόν ποιες από τις δύο ομάδες θα ανακηρυχτεί ως νικήτρια του 50ου Superbowl....

Θα είναι το νεανικό και ενθουσιώδες σύνολο των Carolina Panthers, που λειτουργεί ως μια καλοκουρδισμένη μηχανή ή οι βετεράνοι κι έμπειροι παίχτες των Denver Broncos που δεν έχουν χάσει ούτε στο ελάχιστο τη φιλοδοξία τους και τη δίψα για νέες διακρίσεις και τίτλους;

Στοιχηματικές προτάσεις

- Την επικράτηση των Panthers την βρίσκουμε σε απόδοση 1,40 (Sportingbet.gr) ενώ αξίζει να δώσουμε προσοχή σε μερικά ειδικά στοιχήματα και εδώ ίσως να έχει αξία η νίκη τους με περισσότερους από 5,5 πόντους, αφού θεωρούμε δύσκολο πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κλειστό (Carolina Panthers -5,5 @ 1,87 / Sportingbet.gr)

- Με βάση τα παραπάνω, καλές πιθανότητες έχει επίσης και το Under 20 των Denver Broncos @ 1,75 (Sportingbet.gr) αφού η άμυνα είναι αυτή που τους έφερε ως εδω... όχι η επίθεση τους!

- Τέλος ποντάρουμε και στο Under 45 @ 1,909 των Carolina Panthers (Sportingbet.gr), μιας και απέναντι τους δεν θα έχουν μια οποιαδήποτε αμυντική γραμμή και έτσι δε θα έχουν την ευχέρεια να κάνουν το ίδιο party όπως σε προηγούμενα ματς!

*Αρθρογραφία - Ανάλυση : David Bellos, Γιώργος Σαμαράς, Κων/νος Λέκκας

 

Τελευταία Νέα