Τζούνξια: «Μας ανάγκαζε να παίρνουμε μεγάλες ποσότητες απαγορευμένων ουσιών»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Τζούνξια: «Μας ανάγκαζε να παίρνουμε μεγάλες ποσότητες απαγορευμένων ουσιών»

bet365

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης, Γουάνγκ Τζουνξιά ομολόγησε ότι ο προπονητής της Μα Τζουνρέν την ανάγκαζε να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η Κινέζα ολυμπιονίκης της Ατλάντα κατέκτησε το χρυσό στα 10χλμ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Στουτγκάρδης το 1993 με 30:49.30, για να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ τρεις εβδομάδες αργότερα στο Πεκίνο με 29:31.78. Πέντε μέρες μετά έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 3χλμ., ενώ αμέσως μετά πανηγύρισε το χρυσό και ασημένιο στα 5 και 10 χλμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.

Το Τencent Sport έφερε στην επιφάνεια επιστολή της αθλήτριας, η οποία συνυπογράφεται από συναθλήτριες της και είχε αποδέκτη Κινέζο δημοσιογράφο πίσω στο 1995. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην επιστολή: «Αισθανόμαστε άσχημα και μπερδεμένες που πρέπει να αποκαλύψουμε αυτές τις πράξεις. Ανησυχούμε και αισθανόμαστε άσχημα μήπως με τις αποκαλύψεις μας, πλήξουμε τη χώρα μας και χάσει όλα τα μετάλλια που κέρδισε και που τόσο σκληρά έχουν δουλέψει οι συναθλητές μας για να κερδίσουν. Λαμβάναμε μεγάλες ποσότητες απαγορευμένων ουσιών για χρόνια. Είμαστε άνθρωποι όχι ζώα. Για πολλά χρόνια μας ανάγκαζε (σ.σ.:ο προπονητής της) να παίρνουμε μεγάλες δόσεις απαγορευμένων ουσιών. Αυτή ήταν η αλήθεια».

Επίσης οι αθλήτριες, οι οποίες ήταν γνωστές ως ο «Στρατός του Μα» τονίζουν ότι προσπαθούσαν να μην λαμβάνουν τα χάπια, ωστόσο αυτό δεν συνέβαινε και με τις ενέσεις που τους έκανε ο ίδιος ο προπονητής τους.

Κατόπιν αυτού η ΙΑΑF θα πρέπει να διερευνήσει την εγκυρότητα της επιστολής και αν επιβεβαιωθεί αυτή θα πρέπει να προχωρήσει στην ακύρωση των δύο παγκοσμίων ρεκόρ που διατηρεί η αθλήτρια από το 1973!

 

Τελευταία Νέα