Tα ρεκόρ του Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του Aussie! (gTV)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Tα ρεκόρ του Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του Aussie! (gTV)

bet365

O Nόβακ Τζόκοβιτς πανηγύρισε σεμνά τον 6ο τίτλο της καριέρας του στο πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς στην Μελβούρνη και στα 28 του μοιάζει αυτή τη στιγμή ο απόλυτος κυρίαρχος στο ανδρικό τουρ. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα ρεκόρ του Σέρβου με την κατάκτηση του Aussie.

- Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε τον 6ο τίτλο στο Αυστρλιανό Όπεν (2008, 2011-13, 2015-16), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ρόι Έμερσον (1961, 1963-67).

- Ο Σέρβος έχει πλέον στην κατοχή του 46 τίτλους σε σκληρή επιφάνεια, ισοφαρίζοντας τον Αμερικανό Αντρέ Άγκασι και πλέον κυνηγά μόνο τους 60 του Ρότζερ Φέντερερ.

- Ο Νόλε συμπλήρωσε τους 11 τίτλους σε γκραν σλαμ, ισοφαρίζοντας τους Ρόντ Λέιβερ και τον Σουηδό Μπιορν Μποργκ. Στη λίστα με τους περισσότερους τίτλους προηγείται ο Φέντερερ με 17, ακολουθούν οι Σάμπρας και Ναδάλ με 14 και ο Ρόι Έμερσον με 12.

- Ο 28χρονος τενίστας έχει 7 διαδοχικές νίκες σε τουρνουά.

- Από την ήττα που υπέστη από τον Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του Σινσινάτι τον περασμένο Αύγουστο, ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει τα 38 από τα 39 τουρνουά που έχει αγωνιστεί.

- Έχει νικήσει τον Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης Άντι Μάρεϊ 11 φορές σε 12 αγώνες, έχοντας ηττηθεί μόνο στον τελικό του Γουίμπλεντον το 2013.

- Το σερί του Τζόκοβιτς σε γκραν σλαμ φτάνει πλέον τις 21 νίκες. Δεν έχει χάσει σε γκραν σλαμ από το 2015, όταν ο Σταν Βαβρίνκα πανηγύρισε το Ρολάν Γκαρός.

- Βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης από τον Ιούλιο του 2014.

Δείτε τις δηλώσεις του Σέρβου τενίστα την επομένη της νίκης του κατά την επίσκεψη του στον οίκο της κυβερνήτριας της Μελβούρνης, Λίντα Ντεσό:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα