Tη 10η θέση στο ομαδικό η Ελλάδα

Gazzetta team
Tη 10η θέση στο ομαδικό η Ελλάδα

bet365

Η Ελλάδα κατέλαβε τη 10η θέση στο ομαδικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου σπάθης «Ακρόπολις», που ολοκληρώθηκε στο ΟΑΚΑ.

Αυτή είναι η καλύτερη εμφάνιση που πραγματοποιούν οι αθλήτριες του Γκάμπριελ Ντούτσια σε μεγάλη διοργάνωση. Οι Βάσω Βουγιούκα, Δώρα, Γκουντούρα, Ζωή Βάχλας και Μαρίνα Παϊζη βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα και απέδειξαν ότι αξίζει η χώρα μας να ρίξει το βάρος και στα ομαδικά!

Η Ελλάδα στο γύρο των «32» αντιμετώπισε το Μεξικό. Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκε με 45-41. Στις «16» η εθνική μας ομάδα αντιμετώπισε την πολύ δυνατή ομάδα της Πολωνίας. Το έργο μας έγινε ακόμα πιο δύσκολο, με την αλλαγή της Βουγιούκα (σ.σ. ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο, χωρίς να είναι κάτι σημαντικό, μιας και έπαιξε στα υπόλοιπα παιχνίδια). Παρόλα αυτά τα κορίτσια μας, που δεν έχουν τις αγωνιστικές εμπειρίες που έχουν οι Πολωνέζες, κατέθεσαν και την ψυχή τους. Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι , ηττήθηκαν με 45-44 και περιορίστηκαν στις θέσεις 9-16.


Επόμενος αντίπαλος η Γερμανία. Η Εθνική μας έδωσε μία μοναδική... «παράσταση» και δεν άφησε κανένα περιθώριο στις Γερμανίδες να πιστέψουν ότι θα διεκδικήσουν το ματς. Επιβλήθηκαν με 45-30 και πανηγύρισαν ακόμα μία μεγάλη νίκη. Για τις θέσεις 9-12 τα κορίτσια του Ντούτσια αντιμετώπισαν την Ισπανία. Επιασαν πολύ ψηλά στάνταρ απόδοσης και επιβλήθηκαν με 45-39. Στο τελευταίο παιχνίδι κατάταξης για τις θέσεις 9-10 η Ελλάδα αντιμετώπισε το Αζερμπαϊτζάν. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, αλλά τελικά η Ελλάδα ηττήθηκε με 45-43 και κατέλαβε την άκρως τιμητική 10η θέση.


Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουκρανία. Μετά από ένα συναρπαστικό τελικό κέρδισε την Ρωσία με 45-44. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γαλλία, η οποία στο μικρό τελικό, ύστερα από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι επιβλήθηκε με 45-44 της Αμερικής.

Η Βάσω Βουγιούκα τόνισε για την παρουσία της ομάδας: «Το Κύπελλο Ακρόπολις ολοκληρώθηκε και μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Οι εμφανίσεις μας στα ομαδικά, χαροποίησαν τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, αλλά και εμάς. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε και στα ομαδικά, καθώς αν είχαμε λίγη τύχη θα είχαμε προκριθεί στα προημιτελικά.


Οσον αφορά στα ατομικά, τα συναισθήματά μου είναι ανάμικτα. Η στήριξη του κόσμου πραγματικά ήταν συγκλονιστική και με βοήθησε ιδιαίτερα στα δύο πρώτα ματς. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να κάνω το επόμενο βήμα και να διεκδικήσω την είσοδό μου στον τελικό, που ήθελα πάρα πολύ, μιας και αγωνιζόμουν στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι έχασα δύσκολα από την Ζαγκούνις, που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο αποδεικνύει ότι οι διαφορές είναι μικρές. Χρειάζεται, όμως, σκληρή δουλειά, συγκέντρωση και πείσμα. Η 10η θέση με φέρνει πιο κοντά στο Ρίο, αλλά δεν θα πρέπει επ' ουδενί να επαναπαυθώ».


Η Δώρα Γκουντούρα επεσήμανε από την πλευρά της: «Είμαι πραγματικά χαρούμενη από την παρουσία μου στο Κύπελλο Ακρόπολις. Στα ατομικά κατάφερα για 2η συνεχόμενη χρονιά να μπω στο ταμπλό. Σημείωσα πέντε νίκες στον όμιλο και αποδεικνύει ότι η σκληρή δουλειά που κάνω έχει αποτελέσματα. Επίσης στα ομαδικά, πραγματοποιήσαμε εξαιρετικές εμφανίσεις. Είναι σημαντική για την Ελλάδα η συμμετοχή μας και στα ομαδικά. Ηταν η δεύτερη φορά που αγωνιστήκαμε στα ομαδικά και δείξαμε ότι με την Βάσω (σ.σ. Βουγιούκα), αλλά και τα άλλα κορίτσια μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Αυτές οι εμφανίσεις μας δίνουν κίνητρο για τη συνέχεια και ταυτόχρονα μας αποδεικνύουν πως με σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα».


Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Μανώλης Κατσιαδάκης αποφάνθηκε: «Οι αγώνες είχαν τρομερή επιτυχία. Παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν τόσες πολλές αθλήτριες, καταφέραμε να διεξαχθούν οι αγώνες χωρίς καθυστέρηση και να μείνουν όλοι απόλυτα ικανοποιημένοι. Οι Ελληνίδες αθλήτριες έπαιξαν εξαιρετικά. Στα ομαδικά για πρώτη φορά στην ιστορία κατακτήσαμε την 10η θέση σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Πιστεύουμε ότι η Βουγιούκα με τα αποτελέσματα της έχει εξασφαλίσει κατά 99% την πρόκριση στο Ρίο. Οι νέες αθλήτριες, επίσης, έδειξαν τις δυνατότητες τους. Ήταν ανταγωνιστικές και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, καθώς και σε όσους δούλεψαν σκληρά για το Κύπελλο Ακρόπολις».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα