Υπέροχη πτήση paragliding στο Βόρειο Σέλας! (vid)

Gazzetta team
Υπέροχη πτήση paragliding στο Βόρειο Σέλας! (vid)

bet365

Να κοιτάς το Aurora Borealis, πιο γνωστό ως Βόρειο Σέλας, είναι μια σπάνια και μοναδική εμπειρία για οποιονδήποτε. Ο Llorens ωστόσο, είχε μια εμπειρία ακόμα πιο σπάνια – το απόλαυσε εν πτήση με το αλεξίπτωτο πλαγιάς του.

“Χιλιάδες χρόνια πριν, οι άνθρωποι κοιτάζοντας ψηλά έβλεπαν το Βόρειο Σέλας και πίστευαν πως είναι κάτι μαγικό,” λέει ο Horacio Llorens. “Μοιάζει σαν σύννεφα που είναι μπροστά σου, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται 15.000μ πάνω απ’ το κεφάλι σου.”

Αντιμέτωπος με θερμοκρασίες -15 βαθμών στο Tρόμσο της Νορβηγίας, ο Ισπανός πιλότος-ακροβάτης, φόρεσε αδιάβροχη στολή δύτη και γάντια θερμαινόμενα με μπαταρία, έβαλε μπροστά στο paramotor και απογειώθηκε, από το επίπεδο έδαφος, σε μια εκπληκτική νυχτερινή πτήση με τα αιθέρια πράσινα κύματα του Aurora.

Έχοντας πάρει άδεια από την κυβέρνηση, και με το paramotor Thor200 που παρείχε η εταιρεία Kangook και τον μηχανικό Polini, ο Llorens απογειώθηκε στον ουρανό.

“Ήθελα να είμαι σίγουρος πως έχω ένα ισχυρό paramotor,” λέει ο Llorens. “Ο κινητήρας των 200cc μου έδινε τη δυνατότητα να ανεβαίνω όποτε ήθελα – ή να αποφύγω τυχόν προβλήματα.”

Και η αδιάβροχη στολή; Το μεγαλύτερο κομμάτι τις πτήσης του Llorens έγινε πάνω από νερό, έτσι αν κάτι πήγαινε στραβά, και κατέληγε στο νερό, η στολή θα του εξασφάλιζε περίπου 20 λεπτά, μέχρι να τον βρουν οι διασώστες – αντί δηλαδή για 2-3 λεπτά που θα άντεχε χωρίς τη στολή.

Τα θερμαινόμενα γάντια κράτησαν τα δάχτυλά του αρκετά ζεστά ώστε να έχει ακριβή έλεγχο στο γκάζι και το τελευταίο κομμάτι του εξοπλισμού του ήταν τα φώτα μπαταρίας με τα οποία φώτισε το αλεξίπτωτό του στο νυχτερινό ουρανό.

Κι ενώ η πτήση του φαίνεται ήρεμη και γαλήνια, στην πραγματικότητα, δεν ήταν καθόλου. Ο αέρας των 60χλμ/ώ από το paramotor, σε συνδυασμό με το κρύο και τις θυελλώδης συνθήκες, έκαναν τις πτήσεις παγωμένες και γεμάτες αναταραχές – και φυσικά οι πτήσεις έγιναν από αργά το απόγευμα μέχρι τις 4 το πρωί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα