Σε θερμοκρασίες ψύχους η προετοιμασία των αθλητών των προολυμπιακών ομάδων

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Σε θερμοκρασίες ψύχους η προετοιμασία των αθλητών των προολυμπιακών ομάδων

bet365

Οι αθλητές της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής, που προετοιμάζονται στον Άγιο Κοσμά, σε θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών Κελσίου, δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας στον ελληνικό αθλητισμό.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ για τις συνθήκες προπόνησης στο προπονητήριο ενόργανης γυμναστικής στον Άγιο Κοσμά, επικοινωνήσαμε με τον Μανώλη Γολσουζίδη του Φ.Ο. Αριδαίας, προπονητή της Άννας Αθανασιάδου, η οποία είναι μέλος της προολυμπιακής ομάδας άρσης βαρών και μας μίλησε για τις συνθήκες προπόνησης στο γυμναστήριο που κάποτε επέλεγε η εθνική ομάδα για προετοιμασία.

«Η κατάσταση δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα δημοτικά γυμναστήρια πανελλαδικά, που εξυπηρετούν αθλητές ατομικών αθλημάτων. Σήμερα, στο γυμναστήριο η θερμοκρασία που επικρατεί είναι 12 βαθμοί Κελσίου, ενώ όταν ήρθαμε ήταν 6, όταν κανονικά θα έπρεπε να είναι 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Η τελευταία φορά που έβαλαν πετρέλαιο στο γυμναστήριο ήταν όταν είχε έρθει να κάνει προπόνηση η εθνική ομάδα, μιλάμε για 10 χρόνια πίσω. Τότε ήταν που τοποθετήθηκαν από την ομοσπονδία της άρσης βαρών τα κλιματιστικά και ζητήσαμε να μας τα αφήσουν, όπως κι έγινε», υπογραμμίζει ο Μανώλης Γολσουζίδη και προσθέτει,

«Το γυμναστήριο το καθαρίζω μόνος μου, αφού από το Δήμο δεν μπορούν να φροντίσουν για την καθαριότητα. Πριν κάποιο καιρό πήρα με δικά μου έξοδα τις μπογιές για να το βάψω και ζήτησα από τον Δήμο δύο εργάτες για να με βοηθήσουν, ούτε αυτό ήταν δυνατόν όμως όπως μου είπαν.

Δυστυχώς, η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό και δεν ενδιαφέρονται καθόλου. Ζητήσαμε μία μικρή ενίσχυση για να βοηθήσουν στην προετοιμασία της Άννα, όμως μας απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται γιατί δεν υπάρχει κωδικός. Παλιότερα βέβαια υπήρχαν κωδικοί για αθλητές, σαφώς κατώτερου επιπέδου από την Άννα που διεκδικεί την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (8-16 Aπριλιου).

Αυτή τη στιγμή στο σύλλογο προπονούνται 15 άτομα, καθένας από τους οποίους έχει διαφορετικούς στόχους, αφού πρόκειται για παιδιά από 10 ετών ως ενήλικες. Σίγουρα η προσέλευση δεν είναι όπως παλιά, αλλά πλέον δεν βοηθά κανείς. Κάνουμε υπομονή, αλλά το πρόβλημα σήμερα είναι ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή σε όλα τα μέτωπα, όχι μόνο στο γυμναστήριο...

Η κατάσταση αυτή είναι ο κανόνας σε όλα τα γυμναστήρια. Έτσι, προπονούνται οι αθλητές των ατομικών αθλημάτων στην Ελλάδα!».

Φυσικά για την αποκατάσταση του προβλήματος που υπάρχει με τον κλιματισμό του προπονητηρίου της ενόργανης - ρυθμικής γυμναστικής στον Άγιο Κοσμά ούτε λόγος. Η θερμοκρασίες στις οποίες προετοιμάζονται οι διεθνείς εξακολουθούν να είναι απαράδεκτες!
Ο Γιώργος Αγγέλου προπονητής του Λευτέρη Κοσμίδη σημείωσε: «Η αποκατάσταση του Λευτέρη (σ.σ.: μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στον αστράγαλο) πάει πολύ καλά, φυσικά αν δεν υπήρχε το θέμα με τις ακατάλληλες θερμοκρασίες στο προπονητήριο τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Αντιλαμβάνεται καθένας ότι με 10 βαθμούς Κελσίου οποιοσδήποτε κινδυνεύει να τραυματιστεί. Ο Λευτέρης έχει μπει σε φουλ ρυθμούς σε όλα τα όργανα και απομένει το έδαφος».

 

Τελευταία Νέα