Γούνας: «Επόμενος στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Gazzetta team
Γούνας: «Επόμενος στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

bet365

Επέστρεψε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών από το Βελιγράδι, όπου κατέκτησε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η ιστορία, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης που ολοκληρώθηκε στο Βελιγράδι γράφει ότι οι χάλκινοι παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Καζάν, η Εθνική ανδρών κατέλαβε την 4η θέση, μπαίνοντας στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, πέντε μήνες μετά την τεράστια επιτυχία του καλοκαιριού.

Οι διεθνείς μας είναι οι πρωταγωνιστές-κομμάτια αυτής της ιστορίας και οι πλέον αρμόδιοι να περιγράψουν όσα έζησαν σε μία ακόμη σπουδαία διοργάνωση, καθορίζοντας παράλληλα και τους επόμενους στόχους για μία ομάδα που έχει πλέον καθιερωθεί στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης.

Ο Αλέξανδρος Γούνας, σχολιάζοντας τον μικρό τελικό και μιλώντας για το προσεχές μέλλον αυτής της ομάδας στην ιστοσελίδα μας σημείωσε: «Σχετικά με τον χθεσινό μας αγώνα ενάντια στην Ουγγαρία, θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν καταφέραμε να αποδώσουμε όπως θα θέλαμε, με αποτέλεσμα να χάσουμε το χάλκινο μετάλλιο. Επιτύχαμε όμως ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην ιστορία του ελληνικού πόλο και αυτό είναι η κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Από δω και πέρα, στόχος μας είναι οι καλές εμφανίσεις στα προσεχή παιχνίδια του World League και μετέπειτα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο»

Ο Κυριάκος Ποντικέας τόνισε ότι η ελληνική ομάδα μαθαίνει από τα λάθη της και κοιτάζει μπροστά, δίνοντας βάση στους επόμενους στόχους της: «Επόμενος στόχος μέχρι την Ολυμπιάδα είναι αρχικά το World League, όπου θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Μεγάλος στόχος είναι φυσικά η Ολυμπιάδα, εκεί θα επικεντρωθούμε από κει και πέρα και ελπίζουμε ότι θα έχουμε αντίστοιχες επιτυχίες με το Παγκόσμιο του Καζάν. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, όλα είναι στο πρόγραμμα, δε παίξαμε καλά στα δύο τελευταία παιχνίδια. Συνεχίζουμε, μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

Ο «πρωτάρης» σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Κώστας Γεννηδουνιάς, από την πλευρά του σημείωσε: «Τα Ευρωπαϊκά δεν είναι πολύ διαφορετικά από τα Παγκόσμια, για μένα ήταν η πρώτη διοργάνωση ενώ έχω βρεθεί σε Παγκόσμιο δύο φορές. Η Ουγγαρία «μας τα χάλασε», αλλά εμείς δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι, κάτι που φάνηκε από την πρώτη άμυνα, όπου δεχτήκαμε το γκολ. Το ίδιο έγινε στη δεύτερη άμυνα και μετά δε καταφέραμε να διαχειριστούμε το κυνηγητό στο σκορ, χάνοντας ένα μετάλλιο, που θα ήταν και το πρώτο μας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η προετοιμασία για την Ολυμπιάδα πια μπαίνει σε πρώτο πλάνο για εμάς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα