Ρωσική τράπεζα ετοιμάζει αγωγές κατά της WADA

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ρωσική τράπεζα ετοιμάζει αγωγές κατά της WADA

bet365

O ρωσικός τραπεζικός κολοσός, VTB ετοιμάζει αγωγές κατά 10 μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), μετά την πρόταση των τελευταίων να ερευνηθεί η χορηγία της τράπεζας στην IAAF, για το αν σχετίζεται με την συγκάλυψη ντόπινγκ Ρώσων αθλητών.

O επικεφαλής της τράπεζας, Αντρέι Κοστίν τόνισε σε αυστηρό ύφος: «Αποφάσισα ότι δεν θα το ανεχτώ άλλο αυτό. Έχω ήδη ζητήσει από τους δικηγόρους μου να προχωρήσουν τις διαδικασίες και ετοιμάζουμε άμεσα αγωγέ.

Και στους 10 που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτήν την έκθεση θα γίνουν αγωγές. Θα τα πούμε στα δικαστήρια. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να αποφασίσουμε σε ποια χώρα θα καταθέσουμε τις μηνύσεις καθώς έχουμε να κάνουμε με Καναδούς, Αμερικανούς και Ευρωπαίους.

Θέλουμε να αναλάβουν την ευθύνη των λόγων τους ενώπιον της δικαιοσύνης, γιατί απλούστατα δεν είναι αποδεκτό να αμαυρώνεται η εικόνα της Ρωσίας και των ρωσικών εταιρειών για το τίποτα».

Σύμφωνα με το Associated Press η χορηγία της τράπεζας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 ανήλθε στα 25 εκ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που είχαν κάνει το 2012 στη Μόσχα οι: Πάπα Μασάτα Ντιάκ (γιος του πρώην προέδρου της ΙΑΑF, Λαμίν Ντιάκ), Βαλεντίν Μπαλακνίτσεφ και ο επικεφαλής της ρωσικής τηλεόρασης δεν θα ξεπερνούσε τα 6 εκ. δολάρια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα