Επιστροφή στην αγωνιστική δράση

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση

Στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και τους αγώνες για τα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας μεταφέρεται αυτό το Σαββατοκύριακο το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος για τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. 

 Η διοργάνωση θα κάνει την είσοδό της στο νέο έτος με τρεις αγωνιστικές και μπορεί να λείπει το μεγάλο ντέρμπι, ωστόσο υπάρχουν αρκετά ματς για να τραβήξουν τα βλέμματα. Στους άνδρες αρχίζει ο 2ος γύρος και θα διεξαχθούν η 10η, η 11η και η 12η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος και αήττητος, το Πέρα Αθηνών βρίσκεται έναν βαθμό πίσω του και ο Α.Ο. Ταταύλα δύο. Στις γυναίκες ο 2ος γύρος μόλις άρχισε στις 20 Δεκεμβρίου και τώρα θα γίνουν η 9η, η 10η και η 11η αγωνιστική. Το προβάδισμα έχει ο Δ.Α.Ο. Ταύρου, που κρατά και το απόλυτο των επιτυχιών και πίσω του βρίσκονται ο μοναδικός ανταγωνιστής του, ο Ολυμπιακός και το Πέρα Αθηνών. Το διήμερο διεξάγονται και μπαράζ για τη Β’ Εθνική σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, ενώ συνεχίζονται και τα τοπικά πρωταθλήματα.
Στην Α1 των ανδρών τα παιχνίδια με βαθμολογική σημασία αφορούν στην αποφυγή των δύο τελευταίων θέσεων, οι οποίες οδηγούν στα μπαράζ για την παραμονή. Ο Άρης Βούλας είναι αυτή τη στιγμή στην 8η θέση και θα έχει τις ευκαιρίες του για νίκη ή νίκες, που θα τον φέρουν σε καλύτερη μοίρα. Ο Ο.Α. Χανίων, που είναι ακριβώς πάνω από τη ζώνη, έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα, αλλά θα κυνηγήσει από την πλευρά του μία νίκη
Βαθμούς για να νιώσει πιο άνετα επιζητά και ο 6ος της κατάταξης Α.Ο. Πεύκης και ο αγώνας της με τον Άρη Βούλας το μεσημέρι του Σαββάτου είναι από τους πιο σημαντικούς. Δίχως νίκη παραμένει ο Ίφιτος Πατρών και λογικά θα είναι η μία ομάδα των μπαράζ.
Στις γυναίκες, το μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον προκαλούν τρεις αγώνες μεταξύ ομάδων, που παλεύουν για ν’ αποφύγουν τις θέσεις 6 και 7 και τα έξτρα ματς για τη σωτηρία. Αρχικά έρχονται οι αυριανοί αγώνες του Α.Ο. Ταταύλα. Το μεσημέρι αντιμετωπίζει τον Φοίνικα Πειραιά, που είναι ακριβώς πάνω από τη ζώνη των μπαράζ και στη συνέχεια τον Τελαμώνα Σαλαμίνας, με τον οποίο βρίσκεται στις θέσεις των μπαράζ μ’ έναν βαθμό περισσότερο. Το πρωί της Κυριακής συναντά τον Φοίνικα και η ομάδα της Σαλαμίνας.
Παραδοσιακά εξάλλου, συγκεντρώνει βλέμματα και ο αγώνας του Ολυμπιακού με το  Πέρα Αθηνών. Γίνεται το πρωί της Κυριακής, απλά σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές έχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι ο 2ος της βαθμολογίας Ολυμπιακός. Χωρίς νίκη είναι εδώ η Έδεσσα και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο πια ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Στην Α1 ανδρών:
Το Σάββατο στις 13:00:

Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Α.Ο. Πεύκης-Γ.Σ. Άρης Βούλας
Α.Σ. Πρόοδος-Α.Σ. Πέρα Αθηνών
Ο.Α. Χανίων-Α.Ο. Ταταύλα
Ρεπό ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας
Το Σάββατο στις 16:00:
Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ. Πρόοδος
Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Ο. Πεύκης
Γ.Σ. Άρης Βούλας-Α.Σ. Ίφιτος Πατρών
Ολυμπιακός-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας
Ρεπό ο Ο.Α. Χανίων
Την Κυριακή στις 10:00:
Φιλία Ορεστιάδας-Άρης Βούλας
Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Α.Σ. Πέρα Αθηνών
Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Ταταύλα
Α.Σ. Πρόοδος-Ο.Α. Χανίων
Ρεπό ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Στην Α1 γυναικών:
Το Σάββατο στις 13:00:

Ολυμπιακός-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης
Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Α.Σ. Πέρα Αθηνών
Α.Ο.Σ. Τελαμών-Δ.Α.Ο. Ταύρου
Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας-Α.Ο. Ταταύλα
Το Σάββατο στις 16:00:
Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας-Ολυμπιακός
Α.Ο. Ταταύλα-Α.Ο.Σ. Τελαμών
Δ.Α.Ο. Ταύρου-Ο.Ε.Α. Έδεσσας
Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης
Την Κυριακή στις 10:00:
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Σ. Πέρα Αθηνών
Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Δ.Α.Ο. Ταύρου
Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Α.Ο. Ταταύλα
Α.Ο.Σ. Τελαμών-Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας

Best of internet