Κυριακοπούλου και Φιλιππίδης στο Ρουέν

Gazzetta team
Κυριακοπούλου και Φιλιππίδης στο Ρουέν

bet365

Συνάντηση κορυφαίων θα γίνει το Σάββατο στο Ρουέν, εκεί όπου θα βρίσκονται οι σπουδαιότεροι επικοντιστές του πλανήτη. Ανάμεσα σε αυτούς ο Κώστας Φιλιππίδης στους άνδρες και η Νικόλ Κυριακοπούλου στις γυναίκες.

Ο Φιλιππίδης θα κάνει τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν, μία εβδομάδα από το 5,67 μ. στην Ορλεάνη. Ο αθλητής βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα στην Γαλλία, όπου παράλληλα με τους αγώνες πραγματοποίησε μίνι προετοιμασία.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να κυνηγήσει μεγάλα άλματα. Σε αυτό θα τον βοηθήσει η παρουσία των δύο κορυφαίων αλτών του επί κοντώ, αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Στο Ρουέν θα είναι τόσο ο Γάλλος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Ρενό Λαβιλενί, όσο και ο Καναδός Σον Μπαρμπερ, που την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε τα 6,00 μ. στο Ρίνο.

Ο Λαβιλενί τον Δεκέμβριο ξεπέρασε τα 5,71 μ. και στη Γαλλία θα κάνει τον πρώτο του αγώνα στο 2016. Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των Ραφαέλ Χολζντέπε (Γερμανία) και Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία). Ο Γερμανός έχει ήδη κάνει έναν αγώνα όπου ξεπέρασε τα 5,70 μ., ενώ ο Λίσεκ ξεκινάει τη χρονιά στο Ρουέν.


Ντεμπούτο στη χρονιά κάνει η "χάλκινη" στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 στο Πεκίνο, Νικόλ Κυριακοπούλου. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ με 4,83 μ. θέλει να ξεκινήσει τη χρονιά με ένα μεγάλο άλμα, προκειμένου να δείξει τις διαθέσεις της ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Πόρτλαντ. Η Κυριακοπούλου ολοκλήρωσε με επιτυχία την προετοιμασία της στην Αθήνα και πλέον μπαίνει σε αγωνιστική δράση.

Στον ίδιο αγώνα θα πάρει μέρος η Σίλκε Σπίγκελμπουργκ, ενώ ξεχωρίζουν ακόμη η Μάριον Φιάκ (Γαλλία) και Νικολ Μπούχερ (Ελβετία).

 

Τελευταία Νέα