«Χρυσοί» Μπογιατζάρα και Εθνικός στο Πανελλήνιο Ξιφασκίας

Gazzetta team
«Χρυσοί» Μπογιατζάρα και Εθνικός στο Πανελλήνιο Ξιφασκίας

bet365

Με ιδιαίτερα θετικούς οιωνούς ξεκίνησε το 2016 για το Τμήμα Ξιφασκίας του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου (Ε.Γ.Σ.), καθώς οι αθλήτριες του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριάς τους Δέσποινας Πέρδικα, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο τόσο στο ατομικό όσο και στο ομαδικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παγκορασίδων στο ξίφος ασκήσεως (φλερέ), που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, η Ίριδα (Σπυριδούλα) Μπογιατζάρα του Ε.Γ.Σ. αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας, κερδίζοντας στον τελικό την Μαλαματίνα Μιχαηλίδου (Δίας Καστοριάς) με 10-9, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Βασιλική Μέκρα (Ίριδα) και Κωνσταντίνα Σαϊτάνη (Π.Α.Ο.). Ακόμα, οι άλλες τρεις αθλήτριες του Ε.Γ.Σ. κατέλαβαν αντίστοιχα την 8η (Μαρία Τζήμα), τη 33η (Πέτρα Κόκλα) και τη 37η θέση (Ζωή Ράγκου). Συνολικά, στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 67 αθλήτριες από 20 συλλόγους.

Στο ομαδικό των Παγκορασίδων, η ομάδα του Ε.Γ.Σ. αποτελούμενη από τις Π. Κόκλα, Ί. Μπογιατζάρα, Ζ. Ράγκου και Μ. Τζήμα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κερδίζοντας στον τελικό τον Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω με 45-13. Στο βάθρο ανέβηκε και η Ίριδα, ενώ έλαβαν μέρος 11 ομάδες, συνολικά.

Εξάλλου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων (ξίφος ασκήσεως), που πραγματοποιήθηκε τις ίδιες μέρες, οι νεαροί αθλητές του Ε.Γ.Σ. έκαναν ικανοποιητική εμφάνιση, καταλαμβάνοντας ο Λευτέρης Παπαδιαμάντης τη 12η, ο Γιώργος Μιχαλάκης τη 43η, ο Αντώνης Παπαγεωργίου τη 56η και ο Αριστοτέλης Μιχαλάκης την 59η θέση. Συνολικά, στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 95 αθλητές από 22 συλλόγους.

 

Τελευταία Νέα