Iσπανία - Ελλάδα 2-6

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Iσπανία - Ελλάδα 2-6

bet365

Eλλαδάρα για βάθρο! Μετά από εκπληκτική εμφάνιση η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, νίκησε με 6-2 την Ισπανία και πήρε το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου!

Μεγάλη εμφάνιση και... βήμα ταχύ για μετάλλιο! Από μια εθνική ομάδα που έτσι κι αλλιώς μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες επιτυχίες. Το Ελληνικό πόλο παραμένει στην ελίτ κι αυτό το απέδειξαν ακόμη μια φορά οι άντρες της εθνικής με την πρόκριση τους στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά για τις δύο ομάδες. Η εθνική ομάδα έπαιξε υποδειγματική άμυνα, με αποτέλεσμα να μην δώσει το δικαίωμα στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί τις ελάχιστες φάσεις (3 φορές) στον παίκτη παραπάνω. Το σκορ άνοιξε ο Γιάννης Φουντούλης 2:43 πριν τη λήξη της περιόδου και διπλασίασε τα τέρματα του έπειτα από έξυπνη πάσα του Χρήστου Αφρουδάκη, μόλις 45'' για την εκπνοή του οκταλέπτου.

Με εξαιρετική ενέργεια ο Μυλωνακης, στην αρχή της δεύτερης περιόδου, κράτησε τη μπάλα, άφησε τον Ισπανό αμυντικό να τον πλησιάσει, σηκώθηκε και κρέμασε τον Πινέδο, βάζοντας μπροστά την εθνική με 3-0. Εμφανώς αγχωμένοι οι Ισπανοί αναζητούσαν λύσεις για να σκοράρουν όμως η άμυνα για σεμινάριο της εθνικής τους δυσκόλεψε. Τελικά βρήκαν το δρόμο προς τα δίκτυα με τον Μάγιαρακ 0:33 πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου, στον παίκτη παραπάνω.


Ο Μουρίκης, του οποίου η συνεισφορά σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν πολύτιμη, άνοιξε το σκορ στην τρίτη περίοδο (5:47) στον παίκτη παραπάνω, όταν κατάφερε έξυπνα να ξεγλυστρίσει από την ισπανική άμυνα. Ο Βλαχόπουλος αύξησε τη διαφορά σε 1-5 με ένα δυνατό σουτ από τα 5μ. 1:34 πριν την λήξη της περιόδου και ο «ερυθρόλευκος» Μάγιαρακ μείωσε σε 2-5 με ένα σουτ επίσης από την περιφέρεια.

Οι Ισπανοί από τη μία δεν κατάφεραν να σηκώσουν το ψυχολογικό βάρος και έμειναν μετεξεταστέοι στα τεστ του αμυντικού τομέα που είχε καταστρώσει ο Θοδωρής Βλάχος, κάνοντας συνέχεια επιθετικά φάουλ. Από την άλλη δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που είχαν στο παίκτη παραπάνω.

Η εθνική μας ομάδα άξιζε τη νίκη, για την κατάκτηση της οποίας συνέβαλλε τα μέγιστα με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις ο Κώστας Φλέγκας, ο οποίος έκανε ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την οικοδέσποινα Σερβία, την προσεχή Τετάρτη (20/01) στις 21:15.

Ισπανία – Ελλάδα 2-6

Οκτάλεπτα: 0-2, 1-1, 1-2, 0-1

Ισπανία: Μάγιαρακ 2.
Ελλάδα: Φουντούλης 3, Βλαχόπουλος 1, Μουρίκης 1, Μυλωνάκης 1

 

Τελευταία Νέα