Δεν του επέτρεψαν να φορέσει περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Gazzetta team
Δεν του επέτρεψαν να φορέσει περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου

bet365

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χάντμπολ δεν επέτρεψε στον Τομπίας Κάρλσον να φορέσει περιβραχιόνιο στα χρώμτα του ουράνιο τόξου, το οποίο συμβολίζει τον αγώνα για τα δικαιώματα της Λ.Α.Ο.Τ. κοινότητας, στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που άρχισε σήμερα στην Πολωνία.

Ο Κάρλσον, ο οποίος είναι ετεροφυλόφιλος, παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την απόφασή του και είχε κάνει σχετικό αίτημα στην EHF, η οποία όμως το απέρριψε, επικαλούμενη το γράμμα του κανονισμού, σύμφωνα με το οποίο το περιβραχιόνιο θεωρείται μέρος της αθλητικής περιβολής και πρέπει να έχει τα χρώματα της χώρας, την οποία εκπροσωπεί ο παίκτης.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία απέφυγε να πάρει θέση, επικαλούμενη τους κανονισμούς. Η Πολωνία θεωρείται από τις πλέον ομοφοβικές χώρες της Ευρώπης και πρόσφατα το Κοινοβούλιο απέρριψε για τρίτη φορά τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Την πρωτοβουλία του Τομπίας Κάρλσον είχαν σπεύσει να επικροτήσουν οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων της Νορβηγίας και της Ισλανδίας, που είχαν επίσης εκφράσει πρόθεση να φορέσουν το ίδιο περικάρπιο.

 

Τελευταία Νέα