Τρέχουμε και ...οικογενειακά στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας!

Τρέχουμε και ...οικογενειακά στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας!

Τρέχουμε και ...οικογενειακά στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας!

Η πέμπτη διοργάνωση του Ημι-Μαραθωνίου Αθηνών, του σημαντικότερου αγώνα στην αρχή της Άνοιξης θα διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου με διοργανωτές τον ΣΕΓΑΣ και το Δήμο Αθηναίων.

 Η διοργάνωση φέτος, εκτός από τα υψηλά στάνταρντ που διαθέτει για την ασφάλεια και τις παροχές στου συμμετέχοντες, έχει και δύο σημαντικές αλλαγές.   
Οι προηγούμενες διοργανώσεις είχαν πραγματοποιηθεί κυρίως τον Μάιο. Η απόφαση για τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου Αθήνας στις αρχές της άνοιξης πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψη την πάγια επιθυμία της δρομικής κοινότητας  της χώρας  αλλά και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, σε μια προσπάθεια για την ακόμα περαιτέρω αγωνιστική αναβάθμιση του αγώνα. Παράλληλα, στην τελική απόφαση του ΣΕΓΑΣ προσμετρήθηκαν και αιτήματα από το εξωτερικό – κυρίως από την Ευρώπη και την Αμερική – για τη μεταφορά του αγώνα εντός του μήνα Μαρτίου, με αφορμή τις μεγαλύτερες δυνατότητες που έχουν δρομείς από το εξωτερικό να επισκεφτούν την Ελλάδα την εν λόγω περίοδο, δεδομένης της μεγάλης ήδη πληρότητας των σχετικών υποδομών στην Αθήνα τον μήνα Μάιο..
 
Φέτος θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του διεθνούς Ημι-Μαραθωνίου 21,1 χλμ, του πανελληνίου πρωταθλήματος Ημι-Μαραθωνίου, 5χλμ, 3χλμ και 1χλμ.
 
Ο οικογενειακός Αγώνας
Ο ΣΕΓΑΣ λαμβάνοντας υπόψη την ανοδική πορεία του δρομικού κινήματος, τα αιτήματα  για συμμετοχή στη γιορτή της πόλης οικογενειών και παίρνοντας επίσης υπόψη τις δύσκολες κοινωνικές ανάγκες που έχουν ενσκήψει λόγω της κρίσης, καινοτομεί και διευκολύνει την ελληνική οικογένεια για την συμμετοχή της.
 
Έτσι φέτος εγκαινιάζει και ενθαρρύνει την οικογενειακή συμμετοχή στα 3χλμ όπου για κάθε τετραμελή οικογένεια που θέλει να συμμετάσχει θα κάνει δώρο στο βασικό πακέτο την μία εγγραφή, ενισχύοντας έτσι την ενασχόληση της ελληνικής οικογένειας με τον αθλητισμό.
 
Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας διεξήχθη για πρώτη φορά το Μάιο του 2012 ενώ ακολούθησαν στις 31 Μαρτίου 2013 η δεύτερη και στις 04 Μαΐου 2014 η τρίτη και στις 3 Μαίου 2015 η τέταρτη διοργάνωσή του με τεράστια επιτυχία, τόσο ως προς τη μαζικότητα όσο και ως προς την άρτια οργάνωση του αγώνα και την πλήρη ικανοποίηση των συμμετεχόντων δρομέων. 
 
Η Αθήνα κατακλύστηκε από χιλιάδες απλούς ανθρώπους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν  την ευκαιρία να βγουν από τα σπίτια τους και να απολαύσουν την ομορφιά της πόλης, τρέχοντας σε μια αλλιώτικη Αθήνα με δρόμους χωρίς αυτοκίνητα ή συμμετέχοντας ως θεατές σε ένα μοναδικό εορταστικό κλίμα.
 
Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας έχει ήδη μετατραπεί σε ένα μεγάλο εθνικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αθλητικό γεγονός, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και αποτελεί μια θαυμάσια γεφύρωση προετοιμασίας για το άλλο μεγάλο γεγονός του Φθινοπώρου τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.
 
Οι εγγραφές 
Υπενθυμίζοθυμε οτι την Δευτέρα 18/1 στις 12.00 ανοίγουν οι εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας (20/3) και τους άλλους αγώνες δρόμου.
Τα αριθμητικά όρια είναι 7.000 στον Ημιμαραθώνιο, 9.000 στο 5άρι και 4.000 θέσεις στο 3άρι.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να... τρέξουν για την εγγραφή τους λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει από τους δρομείς.  

Best of internet