Ο Πούτιν γνώριζε για το ντόπινγκ στη Ρωσία!

Gazzetta team
Ο Πούτιν γνώριζε για το ντόπινγκ στη Ρωσία!

bet365

Λεπτομέρειες από την 2η έκθεση σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς στον παγκόσμιο στίβο διέρρευσαν στον τύπο, λίγο πριν από την συνέντευξη Τύπου της WADA, που εμπλέκουν τον Ρώσο Πρόεδρο.

Λίγο πριν την συνέντευξη τύπου της WADA, σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς στον παγκόσμιο στίβο, διέρρευσαν λεπτομέρειες από την 2η έκθεση. Όπως αναφέρει το Associated Press, μέχρι και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, εμπλέκεται στην υπόθεση των Ρώσων αθλητών που έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών. Εξαιτίας της φιλίας του με τον πρώην Πρόεδρο της IAAF Λαμίν Ντιάκ, συζήτησαν για την υπόθεση ντόπινγκ εννέα Ρώσων αθλητών, πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013 στη Μόσχα.

Ο πρώην επικεφαλής της WADA Ντικ Πάουντ, που έχει τρέξει όλη την έρευνα για το ντόπινγκ της ρωσικής ομάδας στίβου, υποστηρίζει ότι κανένα μέλος της IAAF που ήταν στην διοίκηση εκείνη την περίοδο, μεταξύ των οποίων ήταν και ο νυν Πρόεδρος της IAAF Σεμπάστιαν Κόε και ο Σεργκέι Μπούμπκα, δεν μπορεί να επικαλείται άγνοια του γεγονότος.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπήρξαν συζητήσεις στις οποίες συμμετείχε ο γιος του Λαμίν Ντιάκ, ο νομικός σύμβουλος της IAAF Χαμπίμπ Σισέ, και ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου που τελικά οδήγησαν σε αύξηση της αξίας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του παγκόσμιου πρωταθλήματος από 6.000.000 δολάρια σε 25.000.000 με την κρατική ρωσική τράπεζα να πληρώνει την διαφορά. Και όλα αυτά για να συγκαλυφθεί το ντόπινγκ των Ρώσων αθλητών που τελικά δεν πήραν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα