Κόε: «Mαύρες μέρες για τον στίβο» (vid)

Κόε: «Mαύρες μέρες για τον στίβο» (vid)

O πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN απάντησε σε όλα όσα- κυρίως οι συμπατριώτες του- του καταλογίζουν, περί συγκάλυψης του ντόπινγκ στο ρωσικό αθλητισμό, πιθανή παραίτηση του και την κάθαρση του αθλήματος.

Κόε: «Mαύρες μέρες για τον στίβο» (vid)

«Μία από τις κατηγορίες είναι ότι δεν αντιλαμβάνομαι την σοβαρότητα της κατάστασης-Την αντιλαμβάνομαι.  Την αντιμετωπίζω καθημερινά, από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την προεδρία της IAAF. Οι μεταρρυθμίσεις που επέβαλα από την πρώτη μέρα, ήταν αυτές που οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα και ξεκίνησε να μπαίνει μια τάξη στο άθλημα μας». Για το αν σκέφτηκε να παραιτηθεί είπε: «Το άθλημα μας είναι ένα δυνατό άθλημα. Δεν δραπετεύω έχοντας την εντύπωση ότι αυτές δεν είναι μαύρες μέρες για το στίβο, προφανώς και είναι μαύρες μέρες.

Κάθε μέρα και κάθε ώρα της μέρες το μόνο που σκέφτομαι είναι να βοηθήσω να επαναπροσδιορίσουμε το μέλλον του αθλήματος σε ασφαλή χέρια», δήλωσε ο Κόε και πρόσθεσε σχετικά με τις κατηγορίες περί συγκάλυψης του ντοπινγκ στον ρωσικό αθλητισμό: «Όλες οι επιβεβαιωμένες υποθέσεις ντοπινγκ είδαν το φως της δημοσιότητας. Tίποτα δεν συγκαλύφθηκε». 

Τέλος,η δημοσιογράφος Αμάντα Ντέιβις προέβαλε στον Κόε ένα βίντεο, με προεκλογικές του δηλώσεις, στο οποίο σημείωνε ότι ο στίβος παρά τα σκάνδαλα που ταλανίζεται είναι ισχυρό άθλημα. Στην ερώτηση αν πιστεύει το ίδιο ο πρόεδρος της IAAF επεσήμανε:  «Σαφώς. Ο στίβος δεν είναι το ντόπινγκ. Όλες αυτές οι υποθέσεις συνέβησαν πριν δύο χρόνια. Όχι τώρα. Τώρα έχει ξεκινήσει η κάθαρση. Γίνονται οι αλλαγές και ο στίβος θα αποκτήσει και πάλι αξιοπιστία»

Best of internet