Mε αδιάβροχα μαγιό στο Ρίο, τι λέει ο Γέμελος!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Mε αδιάβροχα μαγιό στο Ρίο, τι λέει ο Γέμελος!

bet365

H Διεθνής Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (FINA) προωθεί αλλαγές στον κανονισμό των μαγιό που φορούν οι κολυμβητές στο Open Water και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Γέμελος σχολιάζει τι σημαίνει αυτή η αλλαγή.

Τα νέα μαγιό θα είναι αδιάβροχα ώστε να διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος του αθλητή. Αφορμή γι αυτό στάθηκε -προφανώς ετεροχρονισμένα- ο θάνατος του Αμερικανού Φραν Κρίπεν, ο οποίος είχε υποκύψει το 2010 σε αγώνα στα Αραβικά Εμιράτα, με τη θερμοκρασία των υδάτων να αγγίζουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Με δεδομένο λοιπόν, ότι στο Ρίο τα νερά πέρα από μολυσμένα, αναμένεται να έχουν θερμοκρασία κάτω των 18 βαθμών Κελσίου η FINA αποφάσισει να προωθήσει την συγκεκριμένα αλλαγή.

Ωστόσο, ο προπονητής των παγκόσμιων πρωταθλητών, Σπύρου Γιαννιώτη και Κέλλυς Αραούζου έχει άλλη άποψη: «Δεν πιστεύω στα μαγιό-στολές, που αλλάζουν θέση στο νερό. Δηλαδή δημιουργούν συνθήκες πλευστότητας στο νερό, οι οποίες δεν αντιπροσωπεύουν τα προσόντα-χαρίσματα του αθλητή στο νερό. Οι διαφορές των αθλητων στο open water για κάποιον που γνωρίζει θα καταργηθούν.

Θα εξαλειφθεί η μοναδικότητα του κάθε αθλητή. Θέλω να πω κάποιος είναι καλός στη θάλασσα, άλλος στο ποτάμι, άλλο στη λίμνη, αυτό θα χαθεί με τα νέα μαγιό. Άλλωστε, η πρόταση αυτή δεν βλέπω να στηρίζεται», δήλωσε ο Νίκος Γέμελος και πρόσθεσε σχετικά με το θέμα ασφάλειας των αθλητών:

«Είμαι υπέρ της ασφάλειας των αθλητών, αλλά δεν βλέπω συσχετισμό του κρύου νερού με τον θάνατο του Κρίπεν, ο οποίος έγινε σε πολυ ζεστό νερό. Σε υψηλές θερμοκρασίες τα μαγιό νεοπρέν που θέλουν να φορούν οι κολυμβητές θα οδηγούν γρηγορότερα έναν αθλητή στην κατάρρευση».

 

Τελευταία Νέα