Κεχαγιάς: «Πάντα από ένα παιχνίδι έχεις κάτι να βγάλεις»

Gazzetta team
Κεχαγιάς: «Πάντα από ένα παιχνίδι έχεις κάτι να βγάλεις»

bet365

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σάκης Κεχαγιάς μετά την ευρεία νίκη (27-3) της εθνικής ομάδας επί της Πορτογαλίας στο εναρκτήριο ματς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης στο Βελιγράδι απέναντι στην Πορτογαλία.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας, Σάκης Κεχαγιάς, εμφανίστηκε συγκρατημένος μετά την επιβλητική νίκη και τόνισε πως στόχος είναι μια αντίστοιχη απόδοση απέναντι στην Ουγγαρία την Τρίτη: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το επίπεδο των δυο ομάδων, αλλά πάντα από ένα παιχνίδι έχεις κάτι να βγάλεις. Η ομάδα σήμερα είχε ενέργεια, είχε διάθεση να παίξει, αλλά εμείς τώρα πάμε να αναλύσουμε την ουγγρική ομάδα και να παίξουμε μ’ αυτούς που είναι ο κύριος στόχος.»

Για τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε χαρακτηριστικά. «Θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Θα αναλύσουμε τον πρώτο αγώνα για να δούμε πλεονεκτήματα και αδυναμίες, να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, σ’ αυτό το πλάνο που θα έχουμε στο μυαλό μας, να κάνουν οι παίκτριες ότι έχουμε ετοιμάσει κι ότι έχουμε σχεδιάσει, να διορθώσουμε και τα ενδεχόμενα λάθη που θα έχουν γίνει μέσα στον αγώνα. Παιχνίδι, παιχνίδι και βλέπουμε.»

Για το αν θα προτιμούσε μια πιο δυνατή προπόνηση απ’ αυτό παιχνίδι ήταν ξεκάθαρος. «Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος τι είναι καλύτερο. Ωστόσο είναι σημαντικό γιατί μπήκαμε σε ρυθμό διοργάνωσης και πι αθλήτριες ήρθαν σε επαφή με την πισίνα, τον αγωνιστικό χώρο και το κλίμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.»

Η Χριστίνα Τσουκαλά από την πλευρά της τόνισε: «Δε νομίζω ότι αντέχει σε κριτική. Το ξέραμε ότι ήταν εύκολο αυτό το παιχνίδι, δεν είχαμε άγχος καθόλου.»

Σε ερώτηση για το αν το οικογενειακό διπλό της εθνικής μας ομάδας είναι πιο δύσκολο από το παιχνίδι απέναντι στην Πορτογαλία ήταν αφοπλιστική: «Εννοείται ότι θα ήταν πιο δύσκολο. Δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό το παιχνίδι, μεγάλη διαφορά. Είπαμε πριν το παιχνίδι να μπούμε δυνατά και να έχουμε την αντοχή να παίξουμε καλά, να κουραστούμε περισσότερο και να είμαστε έτοιμες για το παιχνίδι με την Ουγγαρία. Είδα την ομάδα πολύ καλά. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια, αλλά θέλουμε να τα πάμε καλά και θα τα πάμε καλά.»

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία πέτυχε πέντε τέρματα απέναντι στην Πορτογαλία, στις δηλώσεις της υποστήριξε πως το παιχνίδι ήταν εύκολο για τις διεθνείς μας που τώρα στρέφονται στην δύσκολη συνέχεια με την Ουγγαρία:

«Ήταν ένα παιχνίδι που δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, ήταν εύκολο, αλλά τα σημαντικά έρχονται μπροστά, όπως είναι παιχνίδι με την Ουγγαρία και αυτό είναι που πρέπει να κερδίσουμε. Έχουμε δουλέψει πολύ και μπορούμε να κάνουμε μια καλή διοργάνωση. Η πορεία μας θα κρίνεται παιχνίδι με παιχνίδι και πιστεύω ότι θα βελτιωνόμαστε συνέχεια. Το εύκολο παιχνίδι απέναντι στην Πορτογαλία μας έβαλε σε κλίμα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένες για τη συνέχεια.»

 

Τελευταία Νέα