Στεφανίδη: «Η προπόνηση φέτος έχει προτεραιότητα» (vid)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Στεφανίδη: «Η προπόνηση φέτος έχει προτεραιότητα» (vid)

bet365

Ιδανικά ξεκίνησε η σεζόν για την Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα επικοντρίστρια που ξεπέρασε τα 4,71 μ.στον στο Akron Pole Vault Convention, κατακτώντας την πρώτη θέση και μίλησε στο gazzetta.gr για τα φετινά της σχέδια!

Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση, ξεπέρασε με την πρώτη το 4,71 μ. κι έπειτα απέτυχε στα 4,81 μέτρα.

Νωρίτερα είχε ξεπεράσει με την πρώτη τα 4,39 μ., με την δεύτερη τα 4,50 μ. και την πρώτη τα 4,60 μ. και 4,70 μέτρα. Το 4,71 μ. είναι η καλύτερη επίδοση που έχει σημειώσει η Στεφανίδη σε ντεμπούτο της στη σεζόν και υπολείπεται μόλις έξι εκατοστά από το απόλυτο ατομικό της ρεκόρ. Δεύτερη με 4,71 μ. ήταν η Ντένι Πέιν και τρίτη η Μέρι Σάξερ με 4,50 μέτρα. Η Στεφανίδη «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας λίστας πίσω από το 4,80 μ. της Αμερικανίδας Τζένιφερ Σουρ.

Επόμενος αγώνας για την Στεφανίδη είναι την προσεχή Παρασκευή, ενώ στην συνέχεια θα συνεχίσει τη προετοιμασία της και θα ξαναμπεί στην αγωνιστική δράση από τον Φεβρουάριο.

«Η προπόνηση είναι ποιοτικότερη. Έχω αδυνατίσει λίγο, γιατί ακολουθώ δίαιτα, η οποία θα πάει έως το Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου. Έως τότε ελπίζω να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Διανύουμε ολυμπιακή χρονιά και αναγκαστικά θα δουλέψω πιο χαλαρά στη σχολή. Είχα 3 project που ήταν 50-90% έτοιμα για δημοσίευση. Όποτε δουλεύω με αυτα. Τα τελευταία δύο χρόνια δούλευα 8άωρα και νομίζω γι αυτό στο τέλος, πέρυσι το καλοκαίρι τραυματίστηκα. Πλέον θα ασχολούμαι με τη σχολή όταν δεν θα έχω να κάνω κάτι σχετικό με το επί κοντώ. Είμαι από τους ανθρώπους που πάντα θέλει να κάνει κάτι, αλλά φέτος η προπονηση έχει προτεραιότητα», δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη.

«Η αλήθεια είναι ότι περίμενα λίγο παραπάνω αλλά όπως και να έχει είμαι ευχαριστημένη για πρώτο αγώνα. Ημουν αρκετά κουρασμένη γιατί βρισκόμαστε ακόμα σε περίοδο δύσκολης προετοιμασίας και γι΄αυτό αυτοί οι αγώνες είναι σαν προπόνηση. Είχα κάποια θέματα με την φορά μου, καθώς δεν έτρεχα πολύ καλά γιατί το προηγούμενο απόγευμα είχαμε πολύ δύσκολη προπόνηση.

Γενικότερα απο όλα τα τεχνικά πράγματα που έχω δουλέψει αυτήν την σεζόν έκανα τα μισά. Το καλό του χθεσινού αγώνα είναι ότι αυτό το 4,71 μ. είναι το ψηλότερο μου άλμα με τόσο μικρο κοντάρι και χαμηλή λαβή και δείχνει ότι οι λίγες τεχνικές αλλαγές που έκανα σωστά χθες θα βοηθήσουν πολύ. Επειδή έδειχνα κουρασμένη στον διάδρομο αποφασίσαμε να μην πιέσουμε κοντάρια και λαβές και να δουλέψουμε τεχνικά. Θα μπορούσα, ίσως, να είχα περάσει και το επόμενο ύψος με το ίδιο κονταρι και λαβή».

Για την Στεφανίδη ο Ιανουάριος θα είναι ο μήνας, όπου θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει τις αλλαγές στην τεχνική μέσα από τους αγώνες: «Θα πάμε στο Pole Vault Summit την Παρασκευή με το ίδιο σκεπτικό. Δηλαδή να μην πιέσουμε κοντάρια και λαβές παραπάνω από ότι πρέπει. Αν και πιστεύω με την ατμόσφαιρα εκεί θα χρειαστώ ένα ακόμα κοντάρι, ωσόσο ο βασικός στόχος μου για το Ρίνο είναι η τεχνική γιατί χθες έκανα 50% αυτών που κάνουμε στην στην προπόνηση. Ο νέος στόχος είναι το 75%».

Ο Σον Μπαρμπέρ ήταν νικητής στους άνδρες, στην ίδια διοργάνωση με 5,70 μ. και χαμένες προσπάθειες στα 5,83 μέτρα. Ο Καναδός, με φετινό 5,88 μ., άφησε στη δεύτερη θέση τον Σκοτ Χιούστον με 5,60 μ. και στην τρίτη τον Πίτερ Γκάρατι με 5,45 μέτρα.

Great season opener last night at the Akron Pole Vault Convention. 4.71 on a first attempt on small poles and low grip. Many things to work on but excited about how things are going!

Posted by Katerina Stefanidi on Sunday, January 10, 2016
 

Τελευταία Νέα