Το σήκωσε πάλι με Έλληνα η Αυστραλία

Το σήκωσε πάλι με Έλληνα η Αυστραλία

Ο Νικ Κύργιος και η Ντάρια Γκαβρίλοβα κατέκτησαν το Hopman Cup για την Αυστραλία για πρώτη φορά έπειτα από 17 χρόνια, έχοντας αντίπαλο την Ουκρανία στον τελικό. 

Το σήκωσε πάλι με Έλληνα η Αυστραλία

Η Γκαβμπρίλοβα επικράτησε  6-4, 7-6 (6) της Ελίνα Σβιτόλινα κάνοντας το 1-0 για την Αυστραλία, με τον Κύργιο να συνεχίζει τα θαυμαστά έργα που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη ημέρα για να κάμψει τον Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ με 6-3, 6-4 .

Η τελευταία φορά που οι Αυστραλοί πανηγύρισαν την κατάκτηση τον τίτλο ήταν το 1999, πάλι με έναν τενίστα ελληνικής καταγωγής, τον Μαρκ Φιλιππούση, ο οποίος πλαισιωνόταν από την Ελένα Ντόκιτς. 

Τελικό η Αυστραλία είχε φτάει και το 2003, με τους Λέιτον Χιούιτ και Αλίσια Μόλικ, οι οποίοι ηττήθηκαν από τους Σερίνα Γουίλιαμς και Τζέιμς Μπλέικ με 3-0.

«Είναι μία διοργάνωση που διεξάγεται πολύ πριν γεννηθώ. Είναι σπουδαίο. Ειδικά με την Ντάσα (Ντάρια) με την οποία μεγαλώσαμε μαζί από τα τζούνιορς», δήλωσε ο Κύργιος, ο οποίος αφιέρωσε το τρόπαιο στον πρώην προπονητή του Ντάρεν Τάντι, ο οποίος τον περασμένο μήνα έχασε τη ζωή του χτυπημένος από καρκίνο: «Στην πραγματικότητα ήταν ένας καλός φίλος για μένα. Πέρασα πολλά χρόνια μαζί του στο τουρ. Είναι πραγματικά μία θλιβερή στιγμή. Αφιερώνω τη νίκη στη μνήμη του».

 

Best of internet