Βλάχος: «Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό»

Gazzetta team
Βλάχος: «Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό»

bet365

Λίγο πριν την αναχώρησή τους για το Βελιγράδι και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης, οι δύο ομοσπονδιακοί τεχνικοί, Θοδωρής Βλάχος και Σάκης Κεχαγιάς προέβησαν μίλησαν για τις προσδοκίες τους.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, αναφέρθηκε στο εναρκτήριο παιχνίδι του τουρνουά με την Ουγγαρία στις 11 του μηνός, στις προσδοκίες του και τόνισε πως η ομάδα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή.

«Η ομάδα είναι έτοιμη και με πολύ καλή ψυχολογία. Κρατάμε χαμηλούς τόνους καθώς δεν είμαστε η ομάδα που θα πει ότι πάει να κερδίσει τους πάντες σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει τη μεγαλύτερη ιστορία στο Ευρωπαϊκό πόλο. Νομίζω ότι ο νικητής αυτού του παιχνιδιού θα έχει καλύτερες προοπτικές για να πάει πιο ψηλά στη διοργάνωση. Κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι και μόνο όντας συγκεντρωμένοι στο στόχο μας που είναι υψηλός», ανέφερε ο κ. Βλάχος.

Στην συνέχεια, αναφορικά με τις φιλοδοξίες της ομάδας των Ανδρών τόνισε:

«Η μεγάλη επιτυχία στο Καζάν σίγουρα δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στις οποίες θέλουμε να αντεπεξέλθουμε προσπαθώντας ταυτόχρονα να παίξουμε και ελκυστικό πόλο, ώστε να ικανοποιήσουμε τους Έλληνες φιλάθλους που θα μας παρακολουθήσουν και φυσικά εμάς τους ίδιους. Το περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σίγουρα αποτελεί οδηγό για τις φετινές μας προσπάθειες καθώς ήμασταν καλοί σε μια σειρά αγώνων. Στο πρόσφατο φιλικό με τη Σερβία δείξαμε καλή συμπεριφορά και αυτό μπορεί να είναι καθοριστικό στην ψυχολογία μας, αλλά δεν παύει να είναι ένα φιλικό παιχνίδι».

.

Λίγο πριν την αναχώρηση των Εθνικών μας ομάδων για Βελιγράδι, και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας πόλο Γυναικών, Σάκης Κεχαγιάς, προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με το αν υπάρχουν προβλήματα και τους στόχους της ομάδας στην κορυφαία διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος:

«Εμείς είμαστε πανέτοιμοι. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών, η Αντιγόνη Ρουμπέση αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα, το οποίο όμως πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστεί», αποκάλυψε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής, για να συμπληρώσει:

«Νιώθω σαν να καλούμαστε ως Εθνική ομάδα να «γλείψουμε το μέλι από το αγκάθι». Το λέω αυτό για να καταλάβει κανείς πόσο δύσκολη είναι η αποστολή μας και πόσο γλυκιά θα είναι μια τυχόν επιτυχία. Θεωρώ σαν πλεονέκτημα το γεγονός ότι λίγοι είναι αυτοί που μας περιμένουν, καθώς οι περισσότεροι δεν υπολογίζουν ότι μπορούμε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την διοργάνωση.

Όμως εγώ πάντα πίστευα και πιστεύω στις απεριόριστες δυνατότητες αυτής της ομάδας. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για θέσεις, μετάλλια, προκρίσεις. Πρέπει να κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όπου μας βγάλει. Στον όμιλό μας έχουμε πολύ ικανούς αντιπάλους και τα πάντα είναι πιθανό να συμβούν. Άγχος και πίεση σε τέτοιες διοργανώσεις υπάρχει πάντα, όμως δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό. “Αγκαλιάζεις” το άγχος και την πίεση και πορεύεσαι μαζί τους, και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στους στόχους μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα