Φουντούλης: «Μας σέβονται περισσότερο»

Gazzetta team
Φουντούλης: «Μας σέβονται περισσότερο»

bet365

Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε χθες (05/01) ο Θοδωρής Βλάχος από το επίσημο φιλικό κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία, από τη οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα 12-11.

Μετά το σπουδαίο φιλικό στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ», το οποίο προσέλκυσε αρκετά μεγάλο αριθμό φιλάθλων, οι διεθνείς παίκτες των δύο ομάδων αλλά και ο Έλληνας ομοσπονδιακός τεχνικός έκαναν δηλώσεις. Σε αυτές αναφέρθηκαν τόσο στο κοινό καμπ προετοιμασίας που είχαν οι δύο ομάδες, όσο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έρχεται και τους στόχους που αυτοί θέτουν.

Θοδωρής Βλάχος – Ομοσπονδιακός προπονητής Εθνικής Ελλάδος

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, τόνισε πως έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση των διεθνών μας και ευχήθηκε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Το παιχνίδι με τους Σέρβους ήταν πολύ καλό. Από την πρώτη μέρα των κοινών προπονήσεων με τη σέρβικη ομάδα βρισκόμασταν σε καλή κατάσταση, αλλά όσο αυτές περνούσαν τόσο ανεβάζαμε στροφές στο παιχνίδι μας. Δεν ήταν η έλλειψη αγώνων, καθώς οι παίκτες έχουν δώσει αρκετά παιχνίδια με τους συλλόγους τους μέσα στη σεζόν, αλλά το γεγονός ότι κάναμε μια δυνατή προετοιμασία σίγουρα επηρέασε. Τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτές τις ημέρες είναι πολύ θετικά, αρκεί να τα χρησιμοποιήσουμε σωστά», ανέφερε αρχικά ο Θοδωρής Βλάχος

Στην συνέχεια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός υπογράμμισε: «Πρέπει από το πρώτο λεπτό του πρώτου παιχνιδιού στις 11 του μηνός να μπούμε δυνατά. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να αγνοήσουμε, να υπερτιμήσουμε ή να υποτιμήσουμε κάποιον αντίπαλο. Είμαστε μια ομάδα που έχει μερικές αδυναμίες, αλλά με τον ομαδικό τρόπο παιχνιδιού και το πάθος που επιδεικνύουμε παρουσιάζουμε ένα πολύ ελκυστικό θέαμα. Ελπίζω η αρχή και η συνέχεια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να κυλήσουν στον ίδιο ρυθμό. Θέλουμε την πρώτη θέση του ομίλου, ώστε να πάμε στα χιαστί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Στόχος για μια ομάδα που έκανε την περσινή επιτυχία πρέπει να είναι η κορυφή, αλλά αν κοιτάμε το τελευταίο παιχνίδι σίγουρα θα χάσουμε κάτι στο ενδιάμεσο. Κάθε ματς για μας πρέπει να είναι τελικός, όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται αυτό που λέω».

PET_0085

Γιάννης Φουντούλης – Έλληνας διεθνής

Σε δηλώσεις για το πρώτο επίσημο φιλικό της Εθνικής μας προέβη και ο Γιάννης Φουντούλης, που στάθηκε στην «δυνατή» παρουσία του κόσμου στο κολυμβητήριο και τόνισε ότι το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου:

«Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Ήρθε πολύς κόσμος, πράγμα που μας χαροποιεί διπλά, αφού στα προηγούμενα παιχνίδια δεν είχαμε την ίδια ανταπόκριση από το κοινό της Αθήνας. Σήμερα λοιπόν, έδωσε βροντερό «παρών», αν και το παιχνίδι δεν είχε διαφημιστεί πάρα πολύ. Πιστεύω πως προσφέραμε θέαμα υψηλού επιπέδου. Αγωνίστηκε η πρώτη με την τρίτη καλύτερη ομάδα του κόσμου. Πλέον, όλες οι ομάδες μας σέβονται περισσότερο, αφού έχουμε πλησιάσει τις μεγάλες δυνάμεις και έχουμε ξεφύγει από το επίπεδο που ήμασταν πιο πριν. Για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πρέπει να είμαστε σεμνοί και ταπεινοί και να κοιτάξουμε έναν έναν τους αγώνες. Δεν πρέπει να μας φοβίσει τίποτα και θέλουμε να απολαύσουμε την κάθε στιγμή αυτού του τουρνουά».

PET_0195

Αλέξανδρος Γούνας – Έλληνας διεθνης

Ο Αλέξανδρος Γούνας, μετά το παιχνίδι τόνισε πως η εμφάνιση της Εθνικής μας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες ενόψει Βελιγραδίου:

«Δώσαμε ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου που αποτελείται από καταξιωμένους παίκτες. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, ώστε να τεστάρουμε τις δυνατότητές μας. Πήγαμε καλά, αλλά στις λεπτομέρειες χάσαμε. Νομίζω ότι στηριζόμενοι σε αυτή την εμφάνιση μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Μετά την περσινή μας επιτυχία όλοι μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Το δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις εκεί. Εμείς αυτό φιλοδοξούμε να κάνουμε. Το πρώτο μας παιχνίδι κόντρα στην Ουγγαρία μπορεί να αποδειχθεί κομβικό, αλλά δεν κρίνει τίποτα παραπάνω από μια πιθανή πρώτη θέση στον όμιλο. Για όλες τις ομάδες τα πιο βασικά παιχνίδια είναι τα χιαστί. Ξέρουμε πως στην 8άδα είτε αντιμετωπίζοντας την Κροατία, είτε τη Σερβία θα έχουμε ένα πραγματικό ντέρμπι, καθώς αυτές οι δύο ομάδες είναι οι καλύτερες στον κόσμο».

PET_0176

Στέφαν Μίτροβιτς – Σέρβος διεθνής

Τέλος, για το φιλικό παιχνίδι μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας μίλησε και ο Σέρβος διεθνής, Στέφαν Μίτροβιτς, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως οι διεθνείς μας αποτελούν ένα από τα μεγάλα φαβορί για τα μετάλλια:

«Κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία μαζί με την Ελληνική ομάδα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γι αυτό. Σήμερα δώσαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι αντάξιο ενός αγώνα Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και είμαστε ευχαριστημένοι, καθώς δεν είχαμε άλλα φιλικά ως τώρα. Πιστεύω ότι η Ελληνική ομάδα είναι ένας από τους πιο σοβαρούς αντιπάλους που θα απειλήσουν να μας εκθρονίσουν. Είναι ένα φαβορί για μετάλλιο αν και πολλά κρίνονται στο νοκ άουτ παιχνίδι των προημιτελικών. Το πρώτο ματς για μας κόντρα στην Κροατία θα είναι πολύ σημαντικό, καθώς παίζουμε με το δεύτερο του περσινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Προσδοκούμε σε μια κατάμεστη Kombank Arena, η οποία θα μας δώσει ώθηση για ένα καλό ξεκίνημα».

 

Τελευταία Νέα